ASÜ Ile ASÜMED Arasinda Spor Macera Parkuru Protokolü Imzalandi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sahin, ASÜ Mezun ve Mensuplari Dernegi (ASÜMED) ile is birligi içerisinde yapilacak olan “Spor Macera Parkuruyla Obeziteye Engel Ol” isimli projenin kisa zaman içinde baslayacagini söyledi.

ASÜ Ile ASÜMED Arasinda Spor Macera Parkuru Protokolü Imzalandi
Proje protokolünün imza töreninde konusan Rektör Sahin, temel amaçlarinin spor bilinci olusturmak ve obeziteyle mücadeleye katki saglamak oldugunu söyledi.

ASÜMED’in kisa süre önce kuruldugunu ve etkili çalismalarla dikkat çektigini, macera parkuru projesinin de son derece kiymetli oldugunu kaydeden Prof. Sahin, “Bu önemli proje ile bireylerin erken yaslarda sporla tanismasinin yani sira, onlarin fiziksel, zihinsel ve psikolojik gelisimine katkida bulunmak hedefleniyor. Obezite ile mücadeleye erken yaslardan itibaren baslamak gelecek açisindan son derece önemli” dedi.

Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Engin Deligöz ile Spor ve Saglik Alaninda Ihtisaslasama Koordinatörü Dr. Ögr. Üyesi Lalehan Akyüz’ün de katildigi tören, Rektör Sahin ve ASÜMED Baskani Doç. Dr. Melayib Bilgin’in protokol metnini imzalamasiyla tamamlandi.

Içerisinde sürat, kuvvet, denge ve koordinasyon gibi becerileri içeren istasyonlarin yer alacagi parkur kampüs içine insa edilecek ve sehrin kullanimina açik olacak.
Kaynak: İHA