Ankara Sehirlerarasi Otobüs Terminali'nde Asilama Basladi

ANKARA – Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin, tren ve otobüs garlarinda asilamaya baslanacagini duyurmasinin ardindan ilk uygulama Ankara’da basladi.

Ankara Sehirlerarasi Otobüs Terminali'nde Asilama Basladi
Saglik Bakani Fahrettin Koca sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda tren ve otobüs garlarinda vatandaslarin asilanmasinin baslayacagini duyurdu. Uygulama ilk olarak Ankara Sehirlerarasi Otobüs Terminali’nde (ASTI) basladi.

Vatandaslar, kurulan mobil asi merkezlerde asilarini olabilecek.

Ankara Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm ise ASTI’de yaptigi açiklamada, “ASTI’de hem gelen yolcular, hem giden yolcular için asi uygulanmasina baslandigini bildirdi. 2 günde aldigimiz rakamlar gayet güzel.Hem Ankara’ya gelen giden yolcular hem de bu mekanlarda çalisanlari açisindan yerinde hizmet açisindan güzel bir örnek oldu. Ankara’da 4 milyonu askin asi yaptik biz.

10’u askin alisveris merkezinde, Yüksek Hizli Tren istasyonlarinda (YHT) ve havalimanlarinda da asilanmanin devam ettigini belirten Gülsüm, “Amacimiz asiya ulasabilirligi artirmak. Böylelikle asi olan nüfusumuzu artirmak ve bu pandemiyi bir sekilde bu asiyla sonlandirmak gayesindeyiz.

Kurulan mobil asi merkezinde asisini olmaya gelen bir vatandas ise herkesin gönül rahatligiyla asisini olabilecegini belirterek, “Memleketimize, milletimize hayirli ugurlu olsun. O kadar korkmaya, çekinmeye gerek yok” dedi.

Asi olmaya önceden karar verdigini söyleyen vatandas, “Zamanim olmuyordu çalistigim için. Buraya gelmesi asinin iyi denk geldi. Asimizi olduk kurtulduk” diye konustu.

Hayati Karatas isimli vatandas da çok güzel bir uygulama oldugunu vurgulayarak, “Asi ayagimiza kadar geldi. Allah razi olsun getirenlerden” diye konustu.

Kaynak: İHA