AK Parti Mugla Milletvekili Gökcan, Dalaman'daki Kagit Fabrikasinin Kapatildigini Bildirdi Açiklamasi

'Hemserilerimizin yasadiklari sikintilari Çevre ve Sehircilik Bakanligimiza ilettik ve Bakanligimizca da söz konusu fabrikanin kapatilmasi karari verildi' 'Çevre izin ve lisans belgesi süresiz iptal edilen fabrikaya 12 milyon 71 bin 949 lira idari para cezasi uygulandi'.

AK Parti Mugla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Mugla'nin Dalaman ilçesinde tarim alanlari ve ormanlik alana siçrayan yanginin basladigi kagit fabrikasinin kapatildigini, isletmeye 12 milyon 71 bin 949 lira idari para cezasi uygulandigini bildirdi.

Gökcan, yazili açiklamasinda, Dalaman'da bulunan kagit fabrikasinda çikan ve henüz söndürülemeyen yanginin neden oldugu hava kirliligi ve buna bagli yasanan saglik sorunlarini vatandaslardan dinlediklerini belirtti.

Dalaman Kaymakami Ali Güldogan, Belediye Baskani Muhammet Karakus, AK Parti Il Baskani Kadem Mete ve Ilçe Baskani Sefik Oguz ile yangin mahallinde yapilan çalismalari yerinde görüp, yangina müdahale eden itfaiye ekipleriyle konustuklarini aktaran Gökcan, "Bu inceleme sonrasinda Dalamanli hemserilerimizin yasadiklari sikintilari Çevre ve Sehircilik Bakanligimiza ilettik ve Bakanligimizca da söz konusu fabrikanin kapatilmasi karari verildi." ifadelerini kullandi.

Bugün Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum'a tesekkür ettigini dile getiren Gökcan, sunlari kaydetti:

"Kendilerine hemserilerim adina tesekkür ettim. Yanginin tekrar çikmasi riskine karsi ve tehlikenin giderilmesi için Bakanimizdan yardim ve destek talebinde de bulundum. Bakanimiz konu ile yakindan ilgilenmeye devam edeceklerini ifade etti. Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan çevre izin ve lisans belgesi süresiz iptal edilen fabrikaya 12 milyon 71 bin 949 lira idari para cezasi uygulandi."

Gökcan, açiklamasinda, Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan fabrikanin kapatilmasina iliskin alinan karari da paylasti.

Kaynak: AA