YKS'ye Giren Gençlerden Kiliçdaroglu'na 1 TL'lik Tazminat Davasi

YKS sinavindan 1 gün önce Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun Katarli gençlerin sinavsiz olarak Türkiye’de Tip Fakültesi’ne alinacagini söyledigi yönünde haberler çikmasi üzerine, Kayseri’de YKS sinavina giren ögrenciler basin açiklamasi yapti. Motivasyonlarinin düstügünü söyleyen ögrenciler, Kiliçdaroglu’na 1 TL’lik tazminat davasi açti.

YKS'ye Giren Gençlerden Kiliçdaroglu'na 1 TL'lik Tazminat Davasi
Kayseri Adalet Sarayi önünde gerçeklesen basin açiklamasina sinava giren ögrenciler ile basin mensuplari katildi.

Ögrenciler adina basin açiklamasi yapan Yusuf Simsek, “Ülkemizin yarinlari ve “Yeni Türkiye’nin” teminati biz gençler her yil oldugu gibi bu yil da gelecegimizi tayin edecek olan üniversiteye giris sinavina tekrardan ulasmanin büyük heyecani içerisindeydik. Lakin 25 Haziran Cuma günü, yani üniversite sinavindan 1 gün önce öglen saatlerinde ortaya atilan bir yalan haber tüm motivasyonumuzu altüst etmis ve sinava girecek 2 milyon 607 bin 903 ögrenci arkadasimizi ve milyonlari bulan ailelerini olumsuz sekilde etkilemistir. CHP Genel Baskani her zaman oldugu gibi hiçbir teyide ihtiyaç duymadan sorumsuzca davranarak yalan söylemis ve yalanin yayilmasinda aktör olmustur. Biz buna artik sasirmiyoruz ama gençlere söylenen bu yalandan günlerdir çok rahatsiziz Kiliçdaroglu. Kemal Kiliçdaroglu ve CHP yönetiminin bu kadar bariz bir yalanin tasiyicisi olmasini ve bunu biz gençlerin sinavina bir gün kala ucuz siyasetlerine malzeme etmesini asla unutmayacagiz. Yalanlari ortaya atan yayin organlari, bunlari yaymaktan ve biz gençlerin kafasini karistirmaktan da maalesef çekinmemistir. 27 saat boyunca devam ettirdikleri yalan haberlerini sinav saatinin son bulmasiyla birlikte düzeltmis ve haberin gerçegini paylasmislardir. Fakat is isten geçmistir. Bir yil boyunca hazirlanmis oldugumuz sinavin ilk oturumu bu yalan haberin etkisi altinda sonlanmistir. Magduriyetimiz ortadadir. Türkiye’nin ana muhalefet partisi genel baskaninin, girecegimiz en önemli sinavlardan biri öncesinde, bu basit yalana sarilmasi en hafif tabirle sorumsuzluktur. Yalani yayan ve bizlere ulasmasina sebebiyet veren basin kuruluslari servis ettikleri yalan haberden dolayi ufak bir mahcubiyet hissetmis olacak ki haberi geri çekip kamuoyundan özür dilemistir. Bugün geldigimiz noktaya bakildiginda, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun sosyal medya üzerinden baslattigi “Katarli gençler sinavsiz Türkiye’de okuyacak” algisi, sosyal medyada belli odaklarca yayilmistir. Bu alginin olusturulmasi tamamen kötü niyet tasimakla beraber, sinavlarina sadece bir gece kalmis arkadaslarimizin zihinlerini allak bullak etmeye yetmistir. CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun bu kadar bariz bir yalana inanmasi ve bunu biz gençlerin sinavina bir gün kala siyaset malzemesine dönüstürmesini unutmayacagiz” dedi.

Gençlerden gelen “Özür dile” çagrilarina Kiliçdaroglu’nun ciddiye almadigini söyleyen Yusuf Simsek, “Gençlerin “Özür dile” çagrisini ciddiye almayan Kiliçdaroglu hala içinde bulundugu yanlis tavirla hareket etmektedir. Hatasina karsilik özür dileme erdemini gösteremeyen bir insanin, bu ülkenin gençleri tarafindan kabul görmeyecegini açikça beyan ediyoruz. Gençleri kirli siyasetlerine alet eden CHP yönetimi bizlere en önemli günümüzde büyük bir darbe vurarak gençlere verdigi gerçek degeri bir kez daha göstermistir. Tüm bu sebeplerden dolayi Kiliçdaroglu ve CHP yönetiminden 26 Haziran Cumartesi günü bir özür mesaji beklemis ve sesimizi sosyal medya araciligi ile kendisine duyurmak istemistik. ÖzürDileKiliçdaroglu tag’i ile Twitter gündemine girerek yüzlerce paylasim ile sesimizi duyurdugumuzu düsünürken Kiliçdaroglu, yine sasirtmayarak skandal bir açiklama ile biz gençleri “trol” olarak nitelendirme cüretini kendisinde bulmus ve bizleri görmezden gelmistir. Iste Kiliçdaroglu, trol dediginiz biz gençler bize yasattiginiz bu manevi yikim sebebiyle size bir 1 TL’lik manevi tazminat davasi açmak üzere buradayiz. Sizin deyiminizle biz troller simdi adliye binasi önünden gür bir sesle Kiliçdaroglu’na sesleniyoruz, yalan bir haberin pesinden kosup bizleri ve ailelerimizi manipüle ettiginiz için bizlere çok büyük bir özür borçlusunuz” ifadelerini kullandi

(Eren Kan/IHA)
Kaynak: İHA