Samsung, One UI Watch Kullanici Deneyimini Tanitti

Samsung Electronics Baskan Yardimcisi ve Mobil Iletisim Birimi'ne bagli Müsteri Deneyimi Ofisi Baskani Patrick Chomet: 'Tüketicilerimize sundugumuz akilli saat deneyimini ve Galaxy ekosisteminin imkanlarini zenginlestirmeye devam edecegiz'.

Samsung Electronics, düzenlenen Mobil Dünya Kongresi (MWC) etkinliginde yeni One UI Watch kullanici deneyimini tanitti.

Samsung'dan yapilan açiklamaya göre, yeni arayüz, Galaxy Watch akilli saatler ve Galaxy akilli telefonlarin sundugu deneyimler arasinda daha iyi bir baglanti kurulabilmesini saglamak üzere tasarlandi.

Samsung, One UI Watch arayüzünün, Galaxy Watch için Google ile birlikte gelistirilen yeni ve birlesik platform üzerinde kullanilabilir olacagini da açikladi. Yeni arayüzle performans iyilesecek, Galaxy Watch ile Android isletim sistemli akilli telefonlar arasinda daha iyi bir deneyim sunulacak ve erisilebilen uygulama sayisi artacak. Samsung, yeni birlesik platforma ve One UI Watch arayüzüne sahip ilk akilli saat olacak Galaxy Watch'in yaz sonunda gerçeklestirilecek Unpacked etkinliginde sahneye çikacagini da duyurdu.

One UI Watch arayüzü, birlesik platformla beraber tamamen yeni bir Galaxy Watch deneyimi sunacak. Bu yeni deneyimin bir parçasi olarak, akilli telefonlara indirilen saatle uyumlu uygulamalar hizlica akilli saate de inmis olacak. Telefondaki saat uygulamasinin dünyanin farkli yerlerindeki saatleri göstermek üzere ayarlanmasi durumunda, bu görünüm otomatik olarak akilli saate de yansitilacak. Akilli saat üzerinde engellenen arama veya mesajlar, ayni sekilde otomatik olarak telefonda da engellenmis olacak.

Birlesik platform, Google Play üzerinden dogrudan Galaxy Watch akilli saate indirilebilen üçüncü taraflarca gelistirilen popüler uygulamalara da yeni özellik ve entegrasyonlar getiriyor. Spor ve zindelige merakli kullanicilar Adidas Running, Golfbuddy Smart Caddie, Strava ve Swim.com gibi uygulamalari, saglik ve dengeli yasam uygulamalarini tercih eden kullanicilar Calm veya Sleeo Cycle gibi uygulamalari, müzikseverler ve yeni sanatçilari kesfetmek isteyenler Spotify ve YouTube Music gibi uygulamalari, gezginler ve kasifler de Google Maps gibi uygulamalari akilli saatleri üzerinden kullanabilecek.

- "Galaxy ekosisteminin imkanlarini zenginlestirmeye devam edecegiz"

Samsung ayrica kullanima sunacagi iyilestirilmis saat kadrani tasarim araci ile tasarimcilarin yeni saat kadranlari gelistirebilmesini kolay bir hale getirecek. Android gelistiricileri Samsung'un genislemeye devam eden saat kadranlari koleksiyonuna yeni ve eglenceli birçok tasarim ekleyebilecek ve kullanicilara akilli saatlerini kendi ruh hallerine, tercih ettikleri aktivitelere veya kisiliklerine göre kisisellestirmek için yeni olanaklar sunabilecek.

Açiklamada görüslerine yer verilen Samsung Electronics Baskan Yardimcisi ve Mobil Iletisim Birimi'ne bagli Müsteri Deneyimi Ofisi Baskani Patrick Chomet, "Giyilebilir cihazlarin tasidigi potansiyelin tamaminin ortaya çikarilabilmesi için mobil inovasyonlar gelistiriyor ve açik ekosistemimizde bizlerle birlikte büyüyen güvenilir endüstri liderleriyle ortakliklarimizdan faydalaniyoruz. Bu çalismalar sayesinde tüketicilerimize sundugumuz akilli saat deneyimini ve Galaxy ekosisteminin imkanlarini zenginlestirmeye devam edecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

Google Android Giyilebilir Ürünler Ürün Yönetimi Baskan Yardimcisi Sameer Samat da Samsung ve Google'in uzun döneme yayilan bir is birligi geçmisine sahip oldugunu belirterek, "Ne zaman birlikte çalissak müsterilerimize sundugumuz deneyimi bambaska ve daha iyi bir noktaya tasiyoruz. Bu durum ilk olarak Samsung'un yeni Galaxy Watch cihazinda kullanima sunacagimiz bu yeni ve birlesik platform için de geçerli olacak. Samsung ile yaptigimiz is birligi sayesinde, uzun saatler yeten pil gücü, daha hizli bir performans, aralarinda Google tarafindan gelistirilen uygulamalarin da bulundugu genis bir uygulama yelpazesi ve tüm bunlari içeren yepyeni bir giyilebilir cihaz deneyimi sunmanin heyecanini yasiyoruz." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA