(Özel) Sultangazi'de Sokaklarina Dogalgaz Verilmeyen Vatandaslardan IGDAS'a Tepki

Sultangazi’de yasadiklari bölgedeki tüm evlere dogalgaz verilmesine ragmen kendilerine herhangi bir açiklama yapilmadan dogalgaz verilmeyen 11 gecekondu sakini duruma tepki gösterdi.

Sultangazi Habipler Mahallesi’nde bir süre yapilan çalismalarla bölgedeki tüm evlere dogalgaz alt yapisi tamamlanirken iddialara göre 2691. Sokakta yer alan 11 gecekonduya dogalgaz alt yapisi dösenmedi.

Yapilan tüm basvurularinin cevapsiz birakildigini ve sokaktaki 11 gecekondu için dogalgaz verilmedigini kaydeden bölge halki duruma tepki gösterdi.

IGDAS’a tepki gösteren Mahalle sakinlerinden Azamettin Aslan, “Sokakta bulunan bütün evlere dogalgaz verildi ama bizim buradaki 11 eve verilmiyor. Herhangi bir açiklama da yapilmiyor. Sanki bu evlerde yasayanlar Türk vatandasi degiller. Bize neden dogalgaz vermiyorlar? Bir açiklama yapsinlar. Evlerimizde suyumuz var, elektriklerimiz var, beyannamemizi veriyoruz, vergimizi ödüyoruz ama dogalgaza gelince vermiyorlar” dedi.

Sokaktaki dogalgaz altyapisini gösteren Aslan, “Bakin dogalgazin geldigi hat burasi. Komsularimiza gidiyor, asagi sokaklara gidiyor ama bizim tarafta yok. Bize sebebini söylesinler basimizin çaresine bakalim" seklinde konustu.

Bir diger mahalle sakini Saliha Aslan ise "Sokakta yasayanlar olarak dilekçemizi verdik. Herkese dogalgaz verildi bize ise ‘olmuyor’ dediler ama net bir cevap vermiyorlar. Sebebini söylesinler bizde hakkimizi arayalim. Benim yanimdaki evlerde dogalgaz var ama diger yanimdaki 4 evde yok" dedi.

“Artik soba yakmamak için tasinacagim”

Evinde oksijen makinesi kullanan hastasi oldugu için soba yakmak istemedigini belirten Gülfer Aslan, "Evimde hastam var Covid-19 hastaligina yakalandi su anda oksijen destek makinesine bagli. Biz 30 senedir burada yasiyoruz ve çilesini çekiyoruz. Artik sirf soba yakmamak için burayi terk edip kiraya çikacagiz" ifadelerini kullandi.

Mahalle sakini Havva Aslan ise "Benim de herkes gibi huzurum olsun. Halen soba yakiyoruz kömür almasi bir dert, odun almasi bir dert, soba yakmasi bir dert. Ben rahatsizim ve istiyorum ki evimde dogalgaz olsun. Neden sokagimizda her yerde dogalgaz varken 11 evde yok. Biz de insaniz dogalgazi versinler bizde kullanalim" dedi.

Kaynak: İHA