OYAK 61'Inci Olagan Genel Kurulu Tamamlandi

2020 yili nemasini yüzde 27,2 olarak açiklayan OYAK, her yil enflasyonun üzerinde gerçeklesen nema oraninin bu yil da enflasyonun 12,6 puan üzerinde oldugunu belirtti.

OYAK 61'Inci Olagan Genel Kurulu Tamamlandi
Türkiye’de tamamlayici mesleki emeklilik fonlarinin basarili örnegi OYAK’in 61’inci Olagan Genel Kurul Toplantisi 27 Haziran 2021 tarihinde yapildi. Toplanti sonrasinda üyelerine 2020 yili nemasini yüzde 27,2 olarak açiklayan OYAK, her yil enflasyonun üzerinde gerçeklesen nema oraninin bu yil da enflasyonun 12,6 puan üzerinde oldugunu belirtti.

2020 nema orani, volatil seyreden döviz kurlarinin yillik artis oraninin da üzerinde gerçeklesti.

Açiklanan 2020 Faaliyet Raporuna göre, geçen yil sonu itibariyla OYAK’in konsolide hasilati 73 milyar TL’ye, toplam varliklari da 157 milyar TL’ye ulasti. OYAK, 4,3 milyar dolarlik toplam ihracati ile de Türkiye’nin 2020 yili toplam ihracatinin yüzde 2,5’ini tek basina gerçeklestirdi. Türkiye ekonomisine gerek disa bagimlilik gerekse cari açigin azaltilmasina yönelik katki saglayan OYAK, Grup Sirketleriyle birlikte 2020 yilinda 15 milyar TL vergi ödedi.

OYAK, son yillarda yaptigi uzun vadeli planlara dayanan stratejik hamlelerle Grup Sirketlerinin kârliliklarini ve piyasa degerlerini artirdi. OYAK, tüm bunlari yapilandirilmis organizasyon, profesyonel ekipler, mevcut sirketlerinin verimlilik ve altyapi yatirimlari, yeni yatirim ve satin almalar, sirket birlesmeleri ve halka arzlar ile gerçeklestirdi.

24 ülkede 137 sirketinde 36 bini asan çalisaniyla dogrudan istihdama katkida bulunan OYAK, yasal defterlerini ve mali tablolarini Türk Ticaret Kanunu’na ve 205 sayili Ordu Yardimlasma Kurumu Kanunu hükümlerine iliskin ilke ve kurallara uygun olarak tutuyor. OYAK Grup Sirketlerinin faaliyet gösterdikleri sektörlerde denetimsel anlamda herhangi bir muafiyeti olmayip, yürürlükte olan kanunlarin ve ilgili mevzuatin öngördügü bütün denetimlere de tabi. Bu kapsamda, basta Sermaye Piyasasi Kurulu, Bankacilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Rekabet Kurumu, Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu ve Vergi Denetim Kurulu olmak üzere ilgili tüm kamu otoritelerinin denetimlerine tabi tutuluyor.

Son 5 yilda gerçeklesen 26,5 ortalama nemanin sürdürülebilir basarisi OYAK’in varligi içerisindeki satin alma, satis, birlesme ve halka arz gibi tüm yatirim kararlari Temsilciler Kurulu ve Genel Kurul kararlari dogrultusunda olusturulan politika ve esaslar çerçevesinde gerçeklesiyor. Kararlar, mevzuata uygun sekilde icra edilmekte, ön degerlendirmeler detayli incelemeler ve teknik çalismalar Genel Müdürlük tarafindan uluslararasi degerleme ve denetim kriterleri gözetilerek, uluslararasi danismanlik, derecelendirme ve degerleme firmalarina yaptirilarak, tüm kararlar Yönetim Kurulunda oy birligi ile alindi.

Üye rezervleri titizlikle degerlendiriliyor

Üye rezervlerini güvenli bir sekilde degerlendirmek için döngüsel olmayan operasyonel kârliligi yüksek, pandemi gibi krizlerde dahi stabil büyümesini sürdüren, son tüketiciye ulasilabilen perakende sektörlerinde faaliyet gösterilmesi gerekliligini gören OYAK, TOTAL, M Oil, Milangaz, Tamek ve Sagra’nin hisse ve varlik devirlerini gerçeklestirdi. TOTAL, M Oil, Milangaz markalarinin faaliyet gösterdigi 1.000’i asan istasyon ve perakende satis noktalarini ziyaret eden günlük ortalama 145 bin asan araca ve dengi tüketiciye teknoloji, finansal hizmetler, mobiliteye dayali yeni trendleri deneyimleyebilecekleri yasam alanlari ile OYAK ekosistemi yaratilmasi hedefleniyor. OYAK böylece 240 milyar TL pazar hacmine sahip akaryakit sektöründe, 122 milyar TL büyüklügünde ve hiz kesmeyen büyümesi ile istah kabartan gida sektöründe de faaliyet göstermeye basladi.

Gelinen asamada OYAK, üyelerinden, 60 yillik köklü geçmisinden ve kurumsal altyapisindan aldigi güçle gelecegi emin adimlarla insa etmeye

devam ediyor.
Kaynak: İHA