Izmit'in Düsman Isgalinden Kurtulusunun 100. Yil Dönümü

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz: 'Türkiye, 100 yil öncesiyle kiyaslanmayacak seviyede büyük bir basari elde etmis, artik Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulus sürecini tamamlamis, bize göre dirilis ve kiyama kalkma asamasina gelmistir'.

Kocaeli'nin Izmit ilçesinin düsman isgalinden kurtulusunun 100. yil dönümü dolayisiyla sehitlik ziyareti gerçeklestirildi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Deniz Egitim-Ögretim ve Garnizon Komutani Tugamiral Yalçin Payal, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Yasar Çakmak, Il Emniyet Müdürü Veysal Tipioglu, Il Jandarma Komutani Albay Ümit Ilbayi, Izmit Kaymakami Sevket Cinbir ve Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet ile siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, Bagçesme Namazgah Sehitligi'nde okunan dualarin ardindan sehit kabirlerine karanfil birakti.

Vali Yavuz, burada yaptigi açiklamada, Kurtulus Savasi'nin muzaffer komutani, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu, siyaset ve devlet adami, son yüz yilda yetistirilen en büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere silah arkadaslarini, aziz sehitleri ve kahraman gazileri rahmet, minnet ve sükranla andiklarini ifade etti.

Aziz Türk milletinin tarih boyunca hep dimdik ayakta, özgürlügüne, bagimsizligina asik ve bu ugurda verilebilecek tüm fedakarliklari, basta cani olmak üzere ortaya koymus dünya üzerindeki büyük birkaç milletten biri oldugunu vurgulayan Yavuz, söyle devam etti:

"Büyük bir imparatorluk kurmus, Selçuklu, Osmanli, dünyanin son evrensel ve emperyal imparatorlugunun sahibi millet olarak, hür ve bagimsiz yasama azim ve irademizi, bundan 100 yil önce tekrar ortaya koymus, 1919'da baslayan Milli Mücadele zaferle sonuçlanmistir. Milletimiz büyük acilar yasamis, hemen Ankara'nin dibinde Sakarya Meydan Muharebesi'nde, basta kendi ailem olmak üzere birçok aile, Yunan zulmü ve iskencesine maruz kalmistir.

Tarih sadece romantizm için okunmaz, geçmisten ders almak, bir daha bu durumlara düsmemek için okunur. Milli birlik ve beraberligimizi, kardesligimizi pekistirmeliyiz. Farkli siyasi düsüncede olabiliriz ama ortak paydamiz ay yildizli al bayragimiz, Türk milleti, vatanimiz, inancimizdir. Milletleri millet yapan degerlerin her bir manzumesine simsiki sarilmaliyiz. Büyük Atatürk'ün çizdigi 'muasir medeniyet seviyesi'ne ulasma, hatta geçme sevdamizi sürdürüyoruz. Türkiye, 100 yil öncesiyle kiyaslanmayacak seviyede büyük bir basari elde etmis, artik Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulus sürecini tamamlamis, bize göre dirilis ve kiyama kalkma asamasina gelmistir. Eskisinden güçlüyüz, daha güçlü olacagiz."

Kaynak: AA