Flo Magazacilik, Sanliurfa'da 10 Bin Kisiyi Istihdam Etmeyi Hedefliyor

Flo Magazacilik Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyükeksi: 'Hedefimiz, ilk asamada 5 bin kisiyi istihdam etmek. Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, dün ikinci etabin temelini atti. Ikinci etabin tamami bittiginde de hedef 10 bin kisiye istihdam saglamak' Flo Magazacilik CEO'su Burak Övünç: 'Daha önce yurt disinda yaptigimiz ayakkabilari bu yatirimla beraber artik Türkiye'de de üretmeye basladik'

Flo Magazacilik, Sanliurfa'da temelini attiklari yatirimlarla 10 bin kisiyi istihdam etmeyi hedefliyor.

Flo Magazacilik Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyükeksi, gazetecilere yaptigi açiklamada, Flo Magazacilik olarak 2001 yilindan bu yana faaliyet yürüttüklerini, bu faaliyetlerinin bir kisminin Sanliurfa'da oldugunu hatirlatti.

Sanliurfa'da yatirimlarini artirmaya devam ettiklerini ve bu yatirimlarinin kendileri için büyük gurur kaynagi oldugunu ifade eden Büyükeksi, "Su anda kentte yanimizda istihdam ettigimiz sayi 1.500 kisi. Bunun yaninda özellikle kümelenmeyle ilgili yaptigimiz çalismalar neticesinde hedefimiz, ilk asamada 5 bin kisiyi istihdam etmek. Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, dün ikinci etabin temelini atti. Ikinci etabin tamami bittiginde de hedef 10 bin kisiye istihdam saglamak." diye konustu.

- "20 milyonun üzerinde ayakkabi üretim kapasitesi hedefleniyor"

Flo Magazacilik Üst Yöneticisi (CEO) Burak Övünç de Türkiye'de ayakkabicilik sektörünün lideri olduklarini söyledi.

Yilda yaklasik 50 milyon çift ayakkabi satisi yaptiklarini bildiren Övünç, sunlari kaydetti:

"Ayni zamanda Türkiye disinda 21 ülkede 150 magazamiz var. Toplam magaza sayimiz 600 ve 10 bini askin çalisanimiz var. Bizim vizyonumuz, 2023'te Türkiye'den çikacak 10 global markadan bir tanesi olmak. Türk ayakkabi sektörünü de bu vizyonu destekler bir noktaya çekmeyi arzuluyoruz. Bütün çalismalarimiz da bu yönde. Sanliurfa'daki yatirimimiz bunun için çok önemli bir yatirim.

Türkiye'de özellikle spor ayakkabi üretimini artirmamiz lazim. Biliyorsunuz, su anda dünyada sporda çok ciddi bir trend var. Daha önce yurt disinda yaptigimiz ayakkabilari bu yatirimla beraber artik Türkiye'de de üretmeye basladik. Bizi takip eden diger tedarikçilerimiz de bu çagrimizda bizi yalniz birakmadi. Onlar da su anda burada 13 fabrika kurdu. Hedefimiz, insallah 10 bini asan istihdama gitmek ve 20 milyonun üzerinde ayakkabi üretim kapasitesine ulasmak."
Kaynak: AA