Esenyurt Dogan Arasli Bulvari'nin Çehresi Degisiyor

Esenyurt Belediyesi, Dogan Arasli Bulvari’nda sulama sistemini degistiriyor. Damla sulama sistemi ile hem tasarruf saglanmasi hem de kaygan zemin nedeniyle kazalarin önüne geçilmesi hedefleniyor. Öte yandan yapilan yesillendirme çalismalari ile de caddeye canlilik katiliyor.

Esenyurt Dogan Arasli Bulvari'nin Çehresi Degisiyor
Esenyurt Belediyesi Park Bahçeler Müdürlügü, Dogan Arasli Bulvari’nda çalisma baslatti. Orta refüj ve göbeklerde yapilan çalismalarda topraklar yenileniyor. Su tasarrufu saglamak için fiskiye sulama sisteminin yerine damla sulama sistemi konuluyor. Su tesisati yenileme isleminin ardindan ekipler, daha yesil ve gür olan Kartopu Çalisi dikiyor. Menekse ve Begonya çiçekleri ile de güzellestirilen Dogan Arasli Bulvari’ndaki çalismalar devam ediyor.

Su israfinin önüne geçiliyor

Esenyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü Görevlisi Suna Kahveci, çalisma yapilirken orta refüjde alinan toprak, çali ve su tesisatinin dönüstürülerek yeniden kullanildigini ifade etti.

Kahveci, çalismalar sonucunda yapilan tasarruflari söyle anlatti: “Topraklari eleyip daha sonra kullanilmak üzere fidanligimiza gönderiyoruz. Önceki çalilari söküp fidanlikta korumaya alip daha sonra kullanilmak üzere bekletiyoruz. Bu çalismayi yapmaktaki amacimiz, damla sulama sistemini yerlestirmek. Spring sulama sistemi kullanilirken su çok fazla disariya tasiyordu, israf söz konusu idi ve kaygan zeminlere sebep oluyordu. Bu çalismalari yaparken hiçbir seyin israf olmamasina, çöpe gitmemesine dikkat ediyoruz. Hem ekonomik hem de israftan uzak, hiçbir seyi çöpe atmadan bu çalismayi yapmis olduk.”
Kaynak: İHA