Dogaseverler Yürüyüs Etkinliginde Bulustu

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde, Sar Dagi Avcilar ve Balikçilar Doga Sporlari Dernegi’nin bu yil ilkini düzenledigi doga ve tabiat turizmi kamp ve yürüyüs etkinligi, yüzlerce dogaseveri bir araya getirdi.

Dogaseverler Yürüyüs Etkinliginde Bulustu
Sar Dagi Avcilar ve Balikçilar Doga Sporlari Dernegi’nin, bölgenin dogal güzelliklerini dogaseverlere tanitmak ve 2 günlügüne de olsa sehir stresinden uzakta tabiatla bas basa zaman geçirmelerini saglamak amaciyla düzenledigi doga ve tabiat turizmi kamp ve yürüyüs etkinligine yaklasik 700 kisi katildi.

Adiyaman, Sivas ve İçel gibi iller basta olmak üzere doga, avcilik, dagcilik ve spor dallarinda faaliyet gösteren çok sayida dernek ve kulüp üyeleri ile siyasetçiler ve vatandaslarin yogun ilgisi ile karsilasan program, cumartesi günü Karadede Yaylasi’nda çadirli kampin kurulmasi ile basladi.

Kamp atesi ise, Doga Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ahmet Çörtük, Sar Dagi Avcilar ve Balikçilar Doga Sporlari Dernegi Baskani Hasan Basaran ve katilimcilar tarafindan yakildi. Kamp atesinden yükselen alevler, geceyi aydinlatirken sehrin gürültüsünden ve stresinden çadirlarini ve çantasini sirtlayarak doganin sakinligiyle bulusan katilimcilar, türküler ve sarkilara eslik etti. Etkinligin ilk gecesi, festival havasinda geçti.

Kampin ikinci günü, günesin dogusu ile basladi.

Dogaseverler, uzun yürüyüs için önce Tek Ardiç Yaylasi’na geçis yapti. Buradan Inleyen Magara’da kisa bir mola veren dogaseverler, Nurhak Dagi’nin essiz dogasi esliginde 2 bin 500 metredeki Ali Gölü’ne ulasti. Bir buzul krater gölü olan Ali Gölü’nün güzelligini yakindan gören dogaseverler, bol bol fotograf çektirerek o anlari ölümsüzlestirdi. Dogaseverler, yaklasik 10 kilometre süren yürüyüsün ardindan ilk kamp alani olan Karadede Yaylasi’na sorunsuz sekilde döndü. Burada katilimcilara AK Parti Elbistan Ilçe Baskani Ahmet Tiras tarafindan yemek ikrami yapildi. Karadede Yaylasi’na giden Elbistan Kaymakami Özkan Demir ve Elbistan Belediye Baskani Mehmet Gürbüz de dogaseverlerle bir araya geldi.

Etkinligi düzenleyen Sar Dagi Avcilar ve Balikçilar Doga Sporlari Dernegi Baskani Hasan Basaran, karsilastiklari ilgiden dolayi duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Yürüyüsün, katilimcilarin coskusu ve heyecani ile birlikte senlik havasinda geçtigini belirten Basaran, “Doganin essiz manzaralarina ve benzersiz güzellikleri ile tabiat harikalariyla bulusmanin sevincini yasadik” dedi.

‘Bölgemizin bu güzelligini herkese göstermeye ve tanitmaya çalisiyoruz’ diyen Basaran, “El degmemis bir dogaya sahip olan bölgemizde, dogaseverlerimizle birlikte sessizligin sesini dinlemek istemistik. Çagrimiza Türkiye’nin birçok yöresinden dogaseverler kulak verdi. Yaklasik 700 kisinin katilimi ile bu büyük etkinligi düzenledik. Nurhak Dagi’ndaki buzul krater gölü olan Ali Gölü basta olmak üzere doganin sundugu birçok güzelligi ilk kez görenler gözlerine inanamadi. Bölgemiz essiz bir güzellige sahip. Bunu tüm Türkiye’ye tanitmak için etkinliklerimize devam edecegiz. Tüm katilimcilara tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Elbistan Belediye Baskani Mehmet Gürbüz de, “Doga tutkunu arkadaslarimizla bir araya geldik. Inleyen Magaralar ve Ali Gölü’ne yapilan tirmanis etkinlikleri ve Karadede Yaylasi’nin güzelligi, sehrimizin doga turizmi açisindan ne kadar degerli oldugunun birer göstergesi” seklinde konustu.

Elbistan Kaymakami Özkan Demir ise, “Bu programi, cografyamizdaki dogal güzelliklerin tanitilmasinda çok önemli bir etkinlik olarak degerlendiriyoruz. Ilçemiz ve yakin bölgelerimiz, dagcilik basta olmak üzere birçok doga sporuna ev sahipligi yapacak potansiyele sahip. Bu tür etkinlikler de bu potansiyelin görülmesine vesile oluyor. Etkinlikte emegi geçenlere ve katilimcilara tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA