Bursa'da Yikim Çalismasinda Feci Ölüm

Bursa’da eski binanin yikim çalismalarini yapan is makinesiyle yan binanin duvari arasina sikisan 30 yasindaki genç feci sekilde can verdi.

Bursa'da Yikim Çalismasinda Feci Ölüm
Olay Osmangazi’ye bagli Sakarya Mahallesi Sehit Astegmen Murat Özgün sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, eski bir binanin yikimini yapan ekskavatör operatörü I.A., makinenin etrafinda yikim çalismalarina yardim eden ve insaat sahasini sulayan 30 yasindaki Yunus Emre Koçdemir’i fark etmedi. Ekskavatörün manevra yaptigi esnada arkasinda bulunan Koçdemir, yan binanin duvariyla is makinesi arasinda kalarak feci sekilde can verdi. Iddiaya göre is makinesinin operatörü I. A., Koçdemir’in sikistigini fark etmeden çalismasina bir süre daha devam etti. Çevredeki vatandaslarin uyarmasi üzerine is makinesinden inen I.A., Yunus Emre Koçdemir’in cansiz bedenini yerde görünce fenalasarak bayildi.

Mahalle sakinlerinin polis ve saglik ekiplerine ihbarda bulunmasi üzerine olay yerine çok sayida ekip sevk edildi. Ekipler bölgede genis güvenlik tedbiri alirken, Koçdemir’in cansiz bedeni savcinin incelemesinin ardindan Bursa Adlî Tip Kurumu morguna kaldirildi. Operatör I.A. ise ifadesi alinmak üzere karakola götürüldü.

Olay âninda gürültüyle irkildigini aktaran mahalle esnafi Selim Gümüs, "Kepçe çalisirken insaat alaninda dolasiyordu. Ya alani islatiyordu, ya da bir seyler almaya çalisiyordu. Biz çalisirken bir gürültü duyduk. O ânda arkamizi dönünce kepçenin çocugu sikistirdigini gördü. Yere düstü. Biz disari kostuk. Operatörü bagirarak uyardik. Yaklasik 1 dakika kadar çalismaya devam etti. Operatör durduktan sonra asagi inince feryat etmeye basladi ve bayildi. Daha 3 gün önce basladilar yikima. Çok üzücü bir hadise" dedi.

Koçdemir’in ölüm haberini alan yakinlari olay yerine geldiginde aci bir detay daha ortaya çikti. Binanin yikimini yapan is makinesinin sahibinin Yunus Emre Koçdemir’in babasi Yasar Koçdemir oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA