Baskan Böcek 109 Gün Tedavi Gördügü Hastanede

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’i ziyaret eden Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, "Akdeniz Üniversitesi benim yasamama vesile oldu. Öncelikle Allah’ima, dua eden, destek olan tüm hemsehrilerime, saglik çalisanlarina tesekkür ediyorum. Hep hayal ettigim, ’acaba hastaneden çikip da hizmetime yine devam edebilir miyim’ düsüncesi olmustu" dedi.

Baskan Böcek 109 Gün Tedavi Gördügü Hastanede
Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, 109 gün korona virüs tedavisi gördügü ve kendisiyle yakindan ilgilenen Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’i ziyaret etti. Rektör Özkan tarafindan karsilanan Böcek, yumruk selamlasmasinin ardindan hemen maskesini takti.

Asiya davet

Ziyarette konusan Özlenen Özkan, Böcek’i karsisinda saglikli gördükleri için mutlu oldugunu söyledi.

Doktor olarak da mutlu olduklarinin altini çizen Özkan, “Görevi alir almaz sizin tedavinizi yapmak durumunda kaldik. Tedavi süreci basariyla sonuçlandi. Insallah bu Covid-19 belasindan kurtuluruz en kisa zamanda baska hastalarimiz olmaz. Sizi saglikli ve bir sekilde karsimizda görmek bizi gururlandirdi. Mücadele döneminde hep umutluyduk. Bu mücadelemizin de simgesi oldunuz” dedi.

Hem doktor hem yönetici olarak, eski hastasi bir belediye baskanini saglikli sekilde agirlamaktan duydugu memnuniyeti bir kez daha dile getiren Özkan, herkesi asi olmaya davet etti. Özkan, Böcek’e görevinde basarilar dileyerek, Büyüksehir Belediyesi ile Akdeniz Üniversitesi arasinda isbirligi protokolleri olacagini sözlerine ekledi.

"Yasamama vesile oldu"

Baskan Böcek, Rektör Özkan ve ekibine tedavi sürecinde gösterdiklerini ilgiden dolayi tesekkür ederek, “Hastanelerimiz saglik çalisanlarimiz hepsi kiymetli. Akdeniz Üniversitesi benim yasamama vesile oldu. Öncelikle Allah’ima, dua eden destek olan tüm hemsehrilerime, saglik çalisanlarina tesekkür ediyorum. Hep hayal ettigim, ’acaba hastaneden çikip da hizmetime yine devam edebilir miyim’ düsüncesi olmustu. Bu düsünceyle doktorlarima gece gündüz demeden bizleri yalniz birakmadilar. Uzunca bir süre beni tedavi ettiniz. Emegi geçen tüm saglik çalisanlarima herkese tesekkür ediyorum. Insallah bundan sonra ayni azim ve kararlilikla çalismalarimiza devam edecegiz. Ilk ziyaretimi Vali beye yapmistim ikinci ziyaretimi Rektörümüze yapiyorum. Iyi ki varsiniz” ifadelerine yer verdi.

"Anlamli ziyaret"

Baskan Böcek, Rektör Özkan’a yaptigi ziyaretin hayatindaki en anlamli ziyaret oldugunu dikkat çekti.

20 yillik Konyaalti Belediye Baskanligi döneminde, AÜ ile birçok isbirligine imza attiklarini hatirlatan Böcek, “Bu dönemde de isbirligi protokollerinin geregi yapilacak. Emegi olan tüm doktorlarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Ziyarette, AÜ Rektör Yardimcilari Prof.Dr. Murat Turhan, Prof.Dr. Gülbin Arici ve Prof.Dr. Cengiz Toker de yer aldi.

Tedavi süreci

Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, sosyal medya hesabindan geçtigimiz 17 Agustos’ta yaptigi paylasimla Covid-19 test sonucunun pozitif çiktigini duyurmus, herkese maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarina uymasi için uyarida bulunmustu.

Böcek, takibinin yapildigi hastanede saglik durumu kötülesince 7 Eylül’de yogun bakim ünitesine alinmis, 24 Eylül’de Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edilmisti. Akcigerlerindeki rahatsizlik nedeniyle solunum kaslarinda sorun olusan Böcek’e, daha iyi nefes alabilmesi için trakeostomi (nefes borusuna delik açilmasi) uygulanmisti. Böcek, saglik durumunun iyiye gitmesi üzerine 9 Kasim’da yogun bakim ünitesinden normal servise alinmisti. Baskan Böcek, 4 Aralik’ta ise taburcu edilmisti.
Kaynak: İHA