Bagcilar'da Hafta Sonu 38 Bin 489 Denetim Gerçeklestirildi

Bagcilar'da, 1 Temmuz'da baslayacak kademeli normallesmenin 3'üncü etabi öncesinde cumartesi ve pazar günleri 38 bin 489 denetim yapildi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, sokaga çikma basta olmak üzere birçok kisitlamanin sona erecegi kademeli normallesmenin üçüncü etabi 1 Temmuz'da baslayacak.

Bagcilar'daki kamu kurumu temsilcilerinden olusan denetim timi de bu süreç öncesinde, cumartesi ve pazar günleri uygulama yapti.

Uygulama kapsaminda Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'nin (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri'nin (AYT) yapildigi 55 okulun önünde bekleyen velilere, 4 semt pazarindaki vatandaslara ve esnaflara yönelik dinamik denetimler gerçeklestirildi.

Bagcilar Belediyesi Zabita Müdürlügü görevlileri ve polis ekipleri, hem isletme hem de kisilere yönelik uygulamalarda Içisleri Bakanligi'nin yayimladigi genelgeye uyulup uyulmadigini kontrol etti.

Ekipler, is yeri sahipleri ile çalisanlarini bilgilendirdi ve kendilerine uyarilarda bulundu. Kurallara uymayarak halkin sagligini hiçe sayanlar hakkinda da yasal islem yapildi. Iki gün boyunca süren çalismalar neticesinde 38 bin 489 denetim gerçeklestirilmis oldu.

Açiklamada görüslerine yer verilen Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, ilçedeki denetimlere ilk günkü gibi taviz vermeden devam ettiklerini vurgulayarak, "Ekiplerimiz hafta sonu da 7/24 esasiyla yorulmak bilmeden salginla mücadele etti. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA