Türk Medikal Sektörüne 46. Uluslararasi Saglik Fuari'nda Büyük Ilgi

IKMIB Yönetim Kurulu Baskani Adil Pelister: 'Pandemi ile mücadelede gereksinim duyulan ve önemi daha çok anlasilan medikal malzeme ihracati, 2020 yilinda yüzde 50'ye yakin artisla 1,3 milyar dolar olarak gerçeklesti' 'Medikal malzeme ihracatimiz her geçen yil artiyor. 2021 yilinda da bu ürün grubumuzun ihracatinin artacagini öngörüyoruz'

Türk medikal sektörünün, bu yil 46'ncisi Dubai'de düzenlenen Uluslararasi Saglik Fuari-Arab Health 2021'de büyük ilgi gördügü bildirildi.

Istanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Ihracatçilari Birliginden (IKMIB) yapilan açiklamaya göre, salginla birlikte önemi daha çok anlasilan medikal, ilaç ve tibbi cihaz sektörlerine yönelik Orta Dogu'nun en büyük medikal fuari olarak bilinen Arab Health 2021, 21-24 Haziran'da Dubai'de gerçeklestirildi.

Milli katilim organizasyonu ikinci kez IKMIB tarafindan yapilan fuara Türkiye'den 76 firma katildi. 28 firma milli katilim gösterirken, 48 Türk firmasi bireysel katilim sagladi. Fuarda Türk ürünleri ziyaretçiler tarafindan büyük ilgi gördü.

Fuarda, sarf malzemeleri, medikal malzeme ve cihazlar, OTC ürünleri ile dezenfektan, maske, kisisel koruyucu ekipmanlar gibi Kovid-19 sebebiyle önemi gittikçe artan ürünler de sergilendi.

Verilen bilgiye göre, fuara katilan Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer, Dubai Baskonsolosu Mustafa Ilker Kiliç, ticaret ataseleri ile TIM delegesi ve IKMIB Ilaç Komitesi Baskani Orhan Mutlu Topal, Türk firmalarini ziyaret etti.

- "Önemli potansiyel is birliklerinin de baslangici olacak"

Açiklamada görüslerine yer verilen IKMIB Yönetim Kurulu Baskani Adil Pelister, salgin ile mücadelede gereksinim duyulan ve önemi daha çok anlasilan medikal malzeme ihracatinin geçen yil yüzde 50'ye yakin artisla 1,3 milyar dolar olarak gerçeklestigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Medikal malzeme ihracatimiz her geçen yil artiyor. 2021 yilinda da bu ürün grubumuzun ihracatinin artacagini öngörüyoruz. IKMIB olarak geçen yil pandemi öncesinde, ocak ayinda fuara milli katilim organizasyonumuzu yapmistik. Bu yil ikincisini gerçeklestirdik. Medikal sektöründeki Türk firmalarimizin gücünü bir kez daha bu önemli fuarda göstermesi önemli potansiyel is birliklerinin de baslangici olacaktir."
Kaynak: AA