TESK Baskani Palandöken Vatandaslari Sahte Altina Karsi Uyardi Açiklamasi

'Vatandaslarimiz altin alirken ve bozdururken bilinir, güvenilir kuyumcu esnafini tercih etmeli'.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu (TESK) Genel Baskani Bendevi Palandöken, artan dügünlerde sahte altina karsi dikkatli olunmasi gerektigini belirterek, "Vatandaslarimiz altin alirken ve bozdururken bilinir, güvenilir kuyumcu esnafini tercih etmeli." ifadelerini kullandi.

Palandöken, yazili açiklamasinda, geçen yil yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle ertelenen dügünlerin bu yila sarktigini ve bu yaz söz konusu etkinliklerde artis yasandigini bildirdi.

Dügünlerin baslamasiyla geçmis yillarda yasanan sahte altin haberlerinin yine gündeme gelmeye basladigina dikkati çeken Palandöken, "Yaz sezonunun açilisiyla dügünlerde hareketlilik basladi. Dügünlerde yasanan hareketliligin tüm sektörlerdeki esnafa ve ekonomiye canlilik getirmesi bekleniyor. Bu süreçte dügünlerin artmasi ve altin fiyatlarinda yasanan yükselisle dolandiricilar da piyasaya sahte altin sürmekte gecikmiyor. Bu yaz dügün sezonunda gelin ve damatlarin hayal kirikligina ugramamasi için vatandaslarimiz altin alirken ve bozdururken bilinir, güvenilir kuyumcu esnafini tercih etmeli." degerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, uzmanlik isteyen altin konusunda vatandaslarin dikkatli alisveris yapmalari, sahtecilige ve dolandiriciliga karsi uyanik olmalari gerektigini kaydetti.
Kaynak: AA