Son Kisitlamaya Diyarbakir Uydu, Sokaklar Bos Kaldi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in yaptigi açiklamaya göre tüm sokaga çikma yasaklari 1 Temmuz itibariyla sona erecek. Bu hafta son kez uygulanacak ve 28 Haziran Pazartesi günü saat 05.00’te sona erecek olan sokaga çikma kisitlamasinda Diyarbakir’da sokaklar bos kaldi.

Son Kisitlamaya Diyarbakir Uydu, Sokaklar Bos Kaldi
Cumhurbaskani Erdogan’in kabine toplantisi sonrasi yaptigi açiklama ile tüm sokaga çikma kisitlamalarinin 1 Temmuz itibariyla sona erecegi müjdesi Türkiye’de normallesme isiklari yakti. Kademeli normallesme döneminin ikinci etabiyla birlikte cumartesi günü saat 22.00’de baslayip pazar gününün tamamini kapsayacak ve pazartesi günü saat 05.00’te tamamlanacak son kisitlama, Diyarbakir’da da sokaklari bos birakti. Trafigin en yogun oldugu Yenisehir ilçesi Ofis semtinin bos kalmasi kisitlamaya uyuldugunu gözler önüne sererken, Içisleri Bakanligi tarafindan yayimlanan genelgede hafta sonu iki gün boyunca gerçeklesecek YKS için 05.00-19.00 saatleri arasinda sinav görevlileri ve sinava girecek adaylar ile beraberindeki refakatçi veya yakinlarinin özel araçlariyla yapacaklari sehirlerarasi seyahatlerde seyahat izin belgesi aranmayacagini ve yapilacak denetimlerde belirtilen kisilerin görev belgesi veya aday giris belgesini ibraz etmelerinin yeterli olacagi açiklaninca sokaklar ögrenci ve ailelerine kaldi.

Kent genelinde güvenlik güçleri tarafindan uygulamalar devam ederken, ögrencilerin disariya çikabilmesini firsat bilip sokaklarda izinsiz gezen vatandaslara cezai islem uygulandi.
Kaynak: İHA