Ilkadim Belediyesi'nden 'Sevgi Izi Projesi'

SAMSUN – Ilkadim Belediyesi’nin “Sevgi Izi Projesi” Fevzi Çakmak Mahallesi’nde basladi.

Ilkadim Belediyesi'nden 'Sevgi Izi Projesi'
Türkiye’nin dört bir yaninda zihinsel engelli bireyler ve alzheimer hastalarinin güvenligi için yürütülen Sevgi Izi Projesine tam destek veren Ilkadim Belediyesi, pilot mahalle olarak Fevzi Çakmak Mahallesi’nde çalismalara basladi.

Sevgi Izi Projesini Ilkadim ilçesine tasiyan Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, projenin ilk adimini Fevzi Çakmak Mahallesi’nden baslatti. Mahalle Muhtari Çaglar Isik’in öncülügünde mahalle muhtarligina getirilen vatandaslarin kollarina kaybolduklari zamanlarda bulunmalarina olanak saglayacak olan sevgi izi yapildi.

Projeye tüm mahalle muhtarini ortak edeceklerini söyleyen Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, “Sevgi Izi gibi engellilerimiz için oldukça önem arz eden bir projeye destek vermenin mutlulugunu yasiyoruz. Zihinsel engelli olan, alzheimer veya benzeri rahatsizliklari bulunan yakinlarimizin bir gün aniden gözümüzün önünden kaybolacagi korkusunu hep yasariz. Bu sadece Türkiye’de degil tüm dünyada önemli bir sorun. Asil önemli olan ise bu tür rahatsizligi bulunan yakinimizin kendini ifade edemeyecek olmasi. Kayboldugunda nereye gidecegini, ne yapacagini bilemeyecek olmasi. Böyle bir durumda ailenin yasadigi istirabin ne kadar büyük oldugunu düsünebiliyor musunuz? Agzi var, dili yok, melek gibi bu insanlar son derece savunmasiz, her türlü tehlikeye açik ve siz hiçbir sey yapamiyorsunuz. Bizler göreve geldigimiz günden bu yana engellilerimiz için yürüttügümüz projeler ile her zaman onlarin yanlarinda oluyoruz, hayatta aksayan yanlarini doldurmaya çalisiyoruz. Sevgi Izi Projesine verdigimiz destek ile sehrimizdeki engelli bireylerin yasamlarini güvenli bir hale getirmeyi amaçliyoruz. Proje neticesinde engelli kardeslerimizin kollarina yapilacak ‘Sevgi Izi’ ile gönüllerimizde her daim iz birakan engelli kardeslerimizin kaybolmalarini engelleyecegiz. Bugün Fevzi Çakmak Mahallemizde Sevgi Izi uygulamasina basladik” dedi.

Kaynak: İHA