Can Kazaz'dan Göl Kiyisinda Muhtesem Konser

Nilüfer Belediyesi’nin düzenledigi 6. Nilüfer Caz Tatili’nde, sanatçi Can Kazaz Uluabat Gölü kiyisinda, günbatiminda verdigi konserde, sanatseverlere çok özel anlar yasatti.

Can Kazaz'dan Göl Kiyisinda Muhtesem Konser
Nilüfer Belediyesi bu yil açik alanlarda düzenledigi 6. Nilüfer Caz Tatili’nde sanatseverleri hem özledikleri sanatçilarla bir araya getiriyor, hem de özel alanlarda düzenledigi konserlerde herkesi dogayla bulusturuyor. 6. Nilüfer Caz Tatili’nde sahne, bu hafta sonunda, hayatinin merkezine müzigi koyan sanatçi Can Kazaz ve Genedos grubunundu. Nilüfer’in Akaçalar Mahallesi’nde Uluabat Gölü kiyisindaki alanda düzenlenen konsere gelenler çok özel bir gün geçirdi. Konserleri Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem ve esi Zeynep Terzioglu Erdem de izledi.

Bursa’nin yani sira Ankara, Istanbul ve Izmir’den gelen sanatseverlerin katildigi konsere, Akçalar Mahallesi sakinlerinin de ilgisi büyüktü. Sahneye ilk olarak Genedos çikti. Ismini, pandemi döneminde karantinayi geçirdikleri Kas’in Ahatli köyünün antik adindan alan Genedos, konsere gelenlere müzik keyfi yasatti. Piyano ve vokalde Eylül Ergül, davulda Ferit Odman, saksafon ve flütte Serdar Barçin, kontrbasta da Ozan Musluoglu’nun yer aldigi grup, ana akim cazdan modern parçalara uzanan zengin repertuarini iki vokal ile sundu.

Genedos’un ardindan Can Kazaz hayranlarinin karsisina çikti. Ortamin romantik görüntüsüyle Can Kazaz’in müzigi birlesince konser alanini dolduranlar da muhtesem anlar yasadi. Can Kazaz, vefat eden babasina ithaf ettigi, Sürsün Bahar sarkisini bu defa, sarkinin klibinde rol alan ve hayatini kaybeden Renan Karagözoglu için söyledi.

Sanatçi, parçayi söylerken duygu dolu anlar yasadi.

Konserlerin sonunda Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem sahneye çikarak Genedos’a ve Can Kazaz’a tesekkür etti. Baskan Erdem, “Günbatiminin bu essiz güzelliginde bize muhtesem konserler veren sanatçilarimiza çok tesekkür ediyoruz. Müzik devam ediyor, devam edecek de” dedi.

Kaynak: İHA