Bursa TB Baskani Matli'dan Meslek Lisesi Çagrisi

Liselere Geçis Sistemi (LGS) sinavinda tercih yapacak ögrencilere, meslek liselerini seçmeleri yönünde çagri yapan Bursa TB Yönetim Kurulu Baskani ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matli, “Son yillarda adeta bir yildiz gibi parlayan meslek liseleri sektöre ara degil, aranan eleman yetistiriyor. Alacaklari nitelikli egitimle, is hayatina bir adim önde baslamak isteyen tüm ögrencilerimizi, meslek liselerini tercih etmeye davet ediyorum” dedi.

Bursa TB Baskani Matli'dan Meslek Lisesi Çagrisi
Bursa Ticaret Borsasi (Bursa TB) Yönetim Kurulu Baskani ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matli, Liselere Geçis Sistemi (LGS) sinavi sonuçlarinin 30 Haziran’da açiklanmasinin ardindan tercih heyecani yasayacak ögrencilere, meslek liselerini tercih etmeleri çagrisinda bulundu. Gençlerin, egitim-ögretim hayatlarinin en kritik virajlarindan birinde oldugunu ifade eden Baskan Matli, “LGS’ye giren ögrencilerimiz için artik tercih zamani geldi. Korona virüs salgini nedeniyle oldukça stresli geçen sinav sürecinde, egitimlerine evlerinden çevrimiçi devam etmek zorunda kalan ögrencilerimiz, artik hayatlarinin en önemli kararlarindan birini verme asamasindalar. Bu noktada dogru lise tercihi, çocuklarimizin kendilerini gelecege en iyi sekilde hazirlamalarinin yani sira is hayatina da bir adim önde baslamalarinda kilit rol oynayacaktir” dedi.

Türkiye’nin ihtiyaç duydugu nitelikli insan gücünün yetismesi amaciyla, meslek liselerinde Milli Egitim Bakanligi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) arasinda "Mesleki Egitimde Isbirligi Protokolü" imzalandigina deginen Baskan Özer Matli, “Baslatilan bu dönüsüm hamlesiyle, meslek liselerimiz son yillarda adeta bir yildiz gibi parliyor. Protokol kapsaminda, ögrencilerimizi sektörün beklentileri dogrultusunda is hayatina hazirlamak için hem meslek liselerimizi fiziki anlamda daha kaliteli hale getiriyor hem de is dünyasini sürecin içine aktif bir sekilde dâhil ederek, egitim modelini daha da dinamiklestiriyoruz. Amacimiz; meslek liselerini tercih eden ögrencilerimizin mezun olduklarinda sektörde ‘aranan eleman’ olmalarina imkân saglamak” diye konustu.

Mesleki Egitimde Is Birligi Protokolü kapsamina alinan ilk ve tek tarim lisesi olan Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (MTAL) Bursa Ticaret Borsasi’nin hamisi oldugunu hatirlatan Bursa TB Yönetim Kurulu Baskani Özer Matli, ders müfredatinin üyelerimizin ve tarim sektörünün ihtiyaçlari göz önünde bulundurularak belirlendigini ifade etti.

Hamidiye MTAL’in, Türkiye’ye tarimda rol model olmasi için yogun çaba sarf ettiklerinin de altini çizen Özer Matli, “Korona virüs salginiyla birlikte tüm dünyada sürdürülebilir tarim, saglikli ve yeterli gidanin önemi çok daha iyi anlasildi. Bu dogrultuda, Bursa Il Milli Egitim Müdürlügümüz ve okul yönetimimiz ile yürüttügümüz çalismalar sonucu Hamidiye MTAL, Milli Egitim Bakanligi tarafindan Tarim, Hayvan Sagligi ve Yetistiriciligi ile Laboratuvar hizmetleri alanlarinda AR-GE Merkezi oldu. Burada hayata geçirilecek olan model çalisma ile inaniyorum ki ülkemizin ihtiyaç duydugu teknoloji odakli iyi tarim egitimi, tüm Türkiye’ye Bursa’dan yayilacagi gibi sürdürülebilir tarim için gereken nitelikli ve yetismis insan gücü de okulumuzdan çikmis olacak” ifadelerini kullandi.

Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, fiziki alanlarin iyilestirilmesinden teknolojik altyapinin güçlendirilmesine, mentorluktan üye firmalarda beceri egitimi ve teknik ziyaretlere kadar gereken tüm destegi verdiklerini vurgulayan Baskan Özer Matli, “Basta Bursa Büyüksehir Belediyemiz ve Tarim AS. olmak üzere, ilçe belediyelerimizle de çesitli çalismalar ve özellikle kentimizin ihtiyaç duydugu peyzaj bitkilerinin okulumuz tarafindan üretimi noktasinda is birligi halindeyiz. Böylece uygulama agirlikli bir egitim ögretim modeli ile ögrencilerimizin hem tecrübe kazanmalarina hem de mezun olduklarinda çok daha rahat is bulmalarina imkân sagliyoruz. Ayni zamanda, Bursa Ticaret Borsasi olarak ögrencilerimize burs ve nitelikli staj imkâni sunmayi ve mezun olduktan sonra is bulma konusunda gereken tüm destegi vermeyi taahhüt ediyoruz. Yürüttügümüz tüm bu çalismalarla amacimiz; okulumuzda yüksek donanimli, teknolojiyle iç içe gençler yetistirip, tarim sektörünün nitelikli is gücüne ulasimini kolaylastirmaktir. Bu nedenle, gençlerimizi Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih ederek, sunulan tüm bu firsatlardan ve ayricaliklardan yararlanmaya ve is hayatinda ‘aranan eleman’ olmaya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA