Baskan Kavus Meram Millet Bahçesi'nde Piknikçilerle Bulustu

Konya’nin merkez Meram Ilçe Belediye Baskani Mustafa Kavus, Cumartesi gününü Meram Millet Bahçesi’nde geçiren piknikçilerle bir araya geldi.

Baskan Kavus Meram Millet Bahçesi'nde Piknikçilerle Bulustu
Türkiye’de Kovid-19 salginina karsi asilama çalismalari hizla devam ediyor. Salgin riskine karsi uzun bir süre evlerinde kalan vatandaslar, kisitlamalarda yeni döneme geçilmesinin ardindan Cumartesi günleri park ve bahçelere akin ediyor.

Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, hafta sonu programlari kapsaminda Meram Millet Bahçesi’ndeki piknikçilerle bir araya geldi. Vatandaslarin sofralarina konuk olan Baskan Kavus, hemsehrileri ile tek tek sohbet etti.

“Hemsehrilerimiz stresli bir dönemden geçti”

Salgin sürecinde vatandaslarin stresli bir dönemden geçtigini ve kisitlamalardaki yeni dönemle birlikte yasamsal hareketliligin basladigini belirten Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, “Yetiskinlerden çocuklara kadar herkes Kovid-19 salgini sürecinde evlerinde kaldi ve stresli bir dönem oldu. Saglik Bakanligimizin baslattigi topyekün asilama kampanyasi ile birlikte kisitlamalarda da esnemeye gidilmisti. Çok sükür artik hemsehrilerimizi Meram Millet Bahçemizde misafir edebiliyoruz. Daha çok bulusarak salgin dolayisiyla ayri kaldigimiz günlerin bir anlamda acisini çikariyoruz. Sohbet ediyoruz, varsa taleplerini dinliyoruz. Hemsehrilerimizle bulusmak bizlere ayri mutluluk veriyor” seklinde konustu.



“Tesislerimiz, parklarimiz, bahçelerimiz kullanildikça güzellesiyor”

Baskan Kavus, Meram Millet Bahçesi’ndeki yogunlugun yeniden basladigina dikkat çekerek, “Tesislerimiz, parklarimiz ve bahçelerimiz kullanildikça güzellesiyor. Hemsehrilerimizin doldurmadigi alanlari görünce hepimizde bir hüzün olusuyor. Salgin sürecinde Meram Millet Bahçemiz biraz mahzun kalmisti. Kapali kaldigi sürede revizyon çalismasi gerçeklestirerek 100 bin metrekare dinlenme ve piknik alani daha kazandirdik. Cumartesi günleri için kisitlamalarin kaldirilmasiyla birlikte çok sükür yeniden yogunluk basladi.

Kisitlamalarda 1 Temmuz itibariyle baslayacak yeni dönemle birlikte daha önce oldugu gibi özellikle hafta sonlari on binlerce misafirimizi agirlayacagimizi düsünüyoruz. Insallah bu süreç geçecek ve eskisi gibi yeniden el ele, gönül gönüle Bizim Meram’da bulusacagiz” cümlelerini kullandi.
Kaynak: İHA