Bakanlar Ersoy Ve Varank, Sanliurfa'da Gastronomi Merkezi'nin Açilisina Katildi

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy ile Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Sanliurfa Büyüksehir Belediyesince yaptirilan Gastronomi Merkezi'nde, çigköftenin tadina bakip ciger pisirdi.

Bakan Ersoy, Büyüksehir Belediyesi tarafindan restore edilen ve Gastronomi Merkezi'ne dönüstürülen Sakip Efendi Konagi'nin açilisinda tarim ve sanayi sehri olan peygamberler diyarinin, turizm yönünün de güçlü oldugunu söyledi.

Sakip Efendi Konagi'nin bölgenin gastronomi ve egitim merkezi olarak hizmet verecegini aktaran Ersoy, "Önemli olan gastronomide elde ettikleri bu degerlerin, yetismis bu zanaatkarlarin gelecek nesillerine aktarilmasi, Sanliurfa'nin bu tescilli ürünlerinin basta Türkiye'ye, gelecege ve dünyaya buradan yayilmasi. Sayin Baskanimizi bu yatirimdan dolayi kutluyoruz, Sanliurfa ve Türkiye turizmi için hayirli olmasini diliyoruz." dedi.

Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül de bakanlar Varank ve Ersoy'u, kentte agirlamaktan mutluluk duydugunu ifade ederek, "Bir sehrin lezzeti, gastronomisi olabilir ama Sanliurfa'da üçü bir arada, gastronomi, tarih ve lezzet. Iste bulundugumuz mekan bunu ifade ediyor, bir baska sehirde bunu bulmak mümkün degil. Burasi müzigin sehri, sira gecelerimiz var, konservatuvar gibi olan bu sira gecelerimizde gençlerimiz yetisiyor." diye konustu.

Açilisin ardindan Gastronomi Merkezi'ni gezen Ersoy ve Varank, kentin önemli lezzetlerinden çigköftenin tadina bakip, ustalarindan isin püf noktasini anlatmalarini istedi. Mangal basina da geçen Ersoy ve Varank, Sanliurfa cigeri pisirdi, sira gecesi ekibinin müzik dinletisini dinledi.

- Çesitli yarismalarda dereceye giren ögrencilerle bir araya geldiler

Daha sonra Sanliurfa Müzesi'ni gezen Ersoy ve Varank, katildiklari uluslararasi müzik yarismalarinda derece yapan 4 ögrenciyle bir araya gelerek sohbet etti ve çaldiklari eserleri dinledi.

Ersoy ve Varank, Büyüksehir Belediyesinin düzenledigi "Akilli Sehircilik ve Inovasyon" alanindaki yarismada basarili olan 17 ögrenciye de ödüllerini verdi.

Bakanlara, Sanliurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Sanliurfa milletvekilleri Zemzem Gülender Açanal ve Mehmet Ali Cevheri ile Karacadag Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Hasan Maral da eslik etti.

Kaynak: AA