Aksaray'da Hasada Günler Kala 250 Dekarlik Arpa Tarlasi Kül Oldu

Aksaray’da hasada günler kala 250 dekarlik arpa ekili tarlada çikan yanginda tüm ekin yanarak kül odu.

Aksaray'da Hasada Günler Kala 250 Dekarlik Arpa Tarlasi Kül Oldu
Yangin, merkeze bagli Yalnizceviz köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köyde Ramazan Ceylan (44) ve yakinlarina ait 250 dekarlik arpa ekili tarlada yangin çikti. Yangin rüzgarin da etkisiyle kisa sürede tüm araziye yayildi. 112 Acil Çagri Merkezine yapilan ihbarin ardindan olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangina itfaiye müdahale ederken, köy halki da traktörlerle destek verdi. Uzun ugraslar sonucunda güçlükle söndürülen yanginda 250 dekarlik arazide ekili arpalar tamamen yanarak kül oldu. Olay yerine gelen Il Jandarma Komutanligi ekipleri yanginla ilgili inceleme ve arastirma baslatirken, savcilik tarafindan da sorusturma baslatildi.

Allah rizasi için yangin unsurlarina dikkat edelim”

Üzücü haberi alan Aksaray Ziraat Odasi Baskani Emin Koçak da yangin mahalline geldi. Üreticilerle görüserek geçmis olsun dileklerini ileten Koçak, “Yalnizceviz köyümüzde ekinlerde yangin çikti. Tabii duyumunu aldik ve üreticilerimizin yanina geldik. Yaklasik 250 dönüme yakin bir ekin yandi. Tabii sunu üzülerek belirtiyorum. Özellikle ekinin oldugu sezonda lütfen biraz daha dikkat edelim. Tabii su an için yanginin neden çiktigi belli degil. Kolluk kuvvetlerimiz, jandarmamiz, itfaiyemiz su anda arastiriyorlar. Ama Allah rizasi için üreticilerimizin 1 yil bekledigi emegi bosa çikarmamak için içtigimiz sigaralara, yangina sebebiyet veren tüm unsurlara dikkat edelim. Su anda 250 dekara yakin yanan ekinde üreticimizin 1 yillik emegi, umudu bosa gitti. Buna dikkat edersek çok iyi olur. Bu topragin içerisinde bir sürü canli da var. Hem onlari, hem de üreticinin umudunu öldürüyoruz. Kiraç bölgesi oldugu için arpa tarlasi burasi. Arpalarda yanmis durumda. Üreticilerimiz kara kara düsünüyorlar ama hükümetimiz bu tarz üreticilerimize yardim edecegine biz inaniyoruz” dedi.

250 dekarlik arpasi yanarak kül olan üretici Ramazan Ceylan ise, “Ekim ayinda ekmistik burayi. Hasat zamani gelmisti. Komple 250 dekar yerimiz yandi. Sigaradan mi neden su an belli degil. Valla devletimize siginacagiz iste. Devletimiz büyük bakalim. Her seyi buraya bagliydi. Çoluk çocugun rizki gitti. Borcumuz da var bankaya, tarim krediye var. Onlari nasil ödeyecegiz bilmiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA