Ahilik Pilavinda Bir Araya Geldiler

Sakarya Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, Il Müftülügü ve Il Milli Egitim Müdürlügünce yürütülen "Geçmise Iz Gelecege Biz" projesi kapsaminda ahilik pilavi dagitildi.

Ahilik Pilavinda Bir Araya Geldiler
Arif Nihat Asya Yurdu Müdürlügü’nce Serdivan Gençlik Merkezi’nde iki önce gerçeklestirilen programda, mahalle halki ile is insanlari bir araya gelerek, ahilikle ilgili görüs alisverisinde bulundu. Programda konusan is insani Metin Yeniçeri, kisinin yaptigi isi önce kendisinin begenmesi, daha sonra müsteriye vermesi gerektigini belirtti.

Dürüst ve ahlakli olunmasi gerektigini vurgulayan Yeniçeri, sanayide insana ihtiyaçlarin oldugunu kaydetti.

KYK Arif Nihat Asya Yurt Yönetim Memuru Melek Gündüz, “Biz bu programda geçmise iz gelecege biz projesi kapsaminda düzenledik. Ahilik kutlamalari nedeniyle Arif Nihat Asya Yurt Müdürlügü olarak Serdivan ilçesinde bulunan iki is insanimizi konuk ettik. Mahalle halkimizi da bir araya getirerek, is insanlarimizin is deneyimlerinden, is yasantilarindan gelmis deneyimlerinden, geçmislerinden bu güne kadar nasil geldikleri hakkinda bilgiler vererek, buradaki halkimizi bilgilendirmek, geçmislerinden faydalandirmak istedik ve böyle bir program gerçeklestirdik” dedi.

Is insani Metin Yeniçeri, “Verdigimiz bilgileri insallah halkimiz almistir. Yapmis oldugunuz isi önce Allah begenecek, sonra kendin begeneceksin müsterine vereceksin. Dürüst olacaksin, ahlakli olacaksin geri kalani zaten kendiliginden geliyor. Ahilik memleketimize, vatanimiza memleketimizin kalkinmasi için çalismak faydali olmak yapmis oldugun isi müsterinin önüne sundugun zaman müsterinin begenmesi ve memlekete katki saglamak. Çiraklik olayi su anda tamamen bitti. Insanlar hep issizlik var issizlik var diyor ama issizlik yok aslinda, is begenmemezlik var. Sanayide su anda her bölümden adama ihtiyacimiz var ama is begenmemezlik var. Insanlar temiz elbiselerle, pis ise girmeden masa basinda çalisip para kazanmak istiyorlar öyle bir kanun yok, insanlarimiz sanayiye gelecek meslegini eline alacak istedigi yerde is bulacak. Insallah verdigimiz bilgileri halkimiz anlamistir ve almistir. Çocuklarini sanayiye versinler egitsinler is sahibi olsunlar” diye konustu.

Is insanlari olarak personele ihtiyaçlari oldugunu aktaran Hasan Filiz, “Her seyden evvel dürüstlük yardimlasma, yardim severlik ve bu konuda mümkün oldugu kadar yapacaklari isleri düzgün yapmalari zamaninda iyi güzel kaliteli ve zamaninda yapmalari çaliskan olmalarini istiyoruz. Bizler is insanlari olarak personele ihtiyacimiz var, onun için tüm ailelerden istegimiz çocuklarini hem okutsunlar hem bir meslek sahibi olmalari acisindan genç yasta sanayiye gönderip üretim konusunda ülkeye katkida bulunmalarini öneriyorum” seklinde konustu.

Ev hanimi Hatice Güler ise, “Buraya gelip, iki çocuk annesi olarak gerçekten kendi adima çok sey ögrendim, çocuk büyüten bir anne olarak çocuklarimiza asiri sevkat göstermenin onlarin hayattan koparmis oldugunu gördük. Isin mutfagindan gelen insanlari görünce, is ahlaki ile büyüyen insanlari görünce biz çocuklarimiza tek bir seyi odaklanarak, teorik bilgilerle büyüterek okula odaklanarak aslinda onlari hayattan biraz daha soyutlayarak büyüttügümüzü fark ettim. Küçükten hem meslek edinme adina hem de, meslek ahlakini ögrenme adina, çocuklarimizi is sahalarina verirsek is sahalarinda yetisirse is ahlakini daha iyi ögreneceklerini düsünüyorum. Yasamanin zahmetini görebileceklerini düsünüyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA