YKS'nin Ilk Oturumu Temel Yeterlilik Testi Basladi

ÖSYM tarafindan 81 il ve Lefkosa'da düzenlenen, 2 milyon 607 bin 903 adayin basvurdugu 2021YKS'nin ilk oturumu TYT'de adaylara, sorulari yanitlamalari için 135 dakika süre verilecek Kovid19 önlemleri kapsaminda adaylara sinav binasi girislerinde maske ve dezenfektan dagitildi, isteyenler de maske ve siperlikleriyle geldi.

Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezince (ÖSYM) 81 ilde ve Lefkosa'da düzenlenen, 2 milyon 607 bin 903 adayin basvurdugu Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'nin (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) basladi.

2021-YKS kapsaminda saat 10.15'te baslayan TYT'de adaylara, sorulari yanitlamalari için 135 dakika süre verilecek.

Adaylar, saat 10.00'dan sonra sinav binalarina alinmadi. T.C. kimlik kartini kaybeden, nüfus cüzdani olmayan veya nüfus cüzdaninda T.C. kimlik numarasi ve fotograf bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sinav günleri açik bulunduruldu.

TYT'de Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, cografyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularindan 5 olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldigi fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltilecek.

- Sinavda koronavirüs önlemleri

Sinavdan önce detayli temizligi yapilan sinav binalari dezenfekte edildi.

YKS'nin her oturumunda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsaminda adaylara sinav binasi girislerinde görevliler tarafindan maske ve dezenfektan dagitildi. Isteyen adaylar ise dezenfektanlarini yanlarinda getirdi.

Sinav görevlilerine de maske ve dezenfektan ile lateks eldiven dagitildi. Isteyen adaylar ve görevliler de maske ve siperlikleriyle geldi.

Okul bahçelerindeki yigilmayi önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sinav görevlileri disinda hiç kimse okul bahçelerine alinmadi. Adaylar, sinav binalarina giriste sosyal mesafenin korunmasi için sinav görevlileri tarafindan yönlendirildi.

Kovid-19 durumu olan adaylar, tüm sinav merkezlerinde hazirlanan yedek binalarda ayri salonlarda sinava aliniyor.
Kaynak: AA