Yanlis Okula Gelen Ögrencileri Polis Motosikletle Yetistirdi

Kocaeli’de Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) girmek isterken yanlis okula giden ögrencileri, polis ekipleri motosikletleriyle sinava yetistirdi. Sinava giren 53 yasindaki 3 çocuk annesi kadinin tatli telasi ise gözlerinden okundu.

Yanlis Okula Gelen Ögrencileri Polis Motosikletle Yetistirdi
YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi saat 10.15.’te basladi.

Adaylarin saat 10.00’a kadar okula alinmasina ragmen sinava geç kalan ögrencilerin yardimina ise polis ekipleri kostu. Izmit’te bulunan Mehmet Sinan Dereli Ortaokulunda sinava girecek olan ögrenciler ve velileri de erken saatlerde okul bahçesinde toplanmaya basladi.

Sinav saatinin yaklasmasiyla ögrenciler üstleri aranarak içeri alindi. Disarida bekleyen ögrenci velilerinden bazilari dua okurken bazilari ise Kur’an-i Kerim okudu. Sinav görevlilerinin uyarilarinin ardindan kapilarin kapanmasina birkaç dakika kala bazi ögrenciler, sinav salonlarina son dakikada girmeyi basardi. Sinava son dakikalar kala yanlis okula gelen ögrencileri polis, motosikletle okullarina yetistirdi.

Sinava geç kalan, okulunu bulamayan gençlerden bazilari da Kocaeli Büyüksehir Belediyesi zabita ve Ulasim Denetim ekipleri sinavlarina yetistirdi. YKS sinavina girmek için okul önüne gelen 52 yasindaki 3 çocuk annesi ise azmi ile görenlerin takdirini kazandi. Sosyoloji okumak istedigini belirten ve ismini vermek istemeyen 3 çocuk annesi kadin, çocuklarinin hepsinin üniversiteyi bitirdigini sira kendisine geldigini ifade etti.

Kaynak: İHA