Sahillerin Dolmasi Turizmcileri Heyecanlandirdi

Cumhurbaskani Recep Tayip Erdogan’in 1 Temmuz’daki yeni normallesme süreci ile ilgili yaptigi açiklamalar, Rus turistlerin gelmesi ve sahillerin dolmaya baslamasi Bodrum’da ki turizmcileri heyecanlandirmaya basladi.

Sahillerin Dolmasi Turizmcileri Heyecanlandirdi
Korona virüs (Covid-19) salgini nedeniyle alinan önlemler ve Ruslarin Türkiye’ye gelislerinin yasaklanmasi turizmcileri üzmüstü. Geçtigimiz günlerde Cumhurbaskani Recep Tayip Erdogan’in 1 Temmuz’da alinacak olan yeni normallesme tedbirlerini açiklamasiyla Bodrum’daki turizmciler heyecanlanmaya basladi.

Ruslarinda Türkiye’ye girislerinin baslamasiyla da Bodrum’da oteller yüzde 40 ila 60 oraninda dolulugu yakaladi. 1 Temmuz itibariyle daha da hizli bir sekilde otellerin dolacagini ümit eden otelciler sezonu güzel geçireceklerini açikladi.



Halk plajlari doldu tasti

Hava sicakliginin artmasiyla birlikte Bodrum’daki halk plajlarinda adim atacak yer kalmadi. Özellikle Kumbahçe, Pasatarlasi, Yaliçiflik halk plaklari vatandaslar, yerli ve yabanci turistlerle doldu tasti. Sandalye ve masasini alana vatandaslar sahilde deniz, kum ve günesin tadini çikarirken yerli ve yabanci turistler ise bol bol yüzere güneslendigi görüldü.

Sahillerin yani sira Bodrum’da bulunan birçok beach’te dolmaya basladi.

Sianji Well Being - Termal Resort Otelleri Yönetim kurulu Baskani Recai Çakir Temmuz’da otellerin doluluk oranlarinin yükselecegini ifade ederek, "Su ana kadar pandeminin etkileri yavas yavas azalmaya basladi.

Özellikle Rusya’nin 21 Haziran’dan sonra uçus yasaginin kaldirmasi, Avrupa’nin 1 Temmuz’dan sonra kaldiracagini ilan etmesi ayni zamanda Cumhurbaskanimiz Recep Tayip Erdogan’in vermis oldugu beyanatta 1 Temmuz’dan sonra gece 24’e kadar restoranlarin açik kalmasi yavas yavas normallesmenin vermis oldugu etkiyle Temmuz ve Agustos aylarimizin yogun geçecegi görünüyor. Otellerde doluluk oranlari yüzde 50’lerde ve 60’lari buldu. Temmuz ve Agustos aylarinda ise yüzde 80 ila yüzde yüz bulacagini tahmin ediyoruz” dedi.

Çakir, Ruslarin Türkiye’yi olumlu etkileyecegini söyleyerek, "Yabanci turist sayisi çok ciddi anlamda bosluklar var. Otellerin birçogu yerli turist agirliyor. Çok az miktarda Ukraynali, Romanyali ve Avrupali turist var. Simdi Ruslar gelmeye basladi yeni yeni. Temmuz ayinin 2’inci haftasindan sonra daha çok turist görecegiz. Sezonun basinda kaybettigimiz süreci, Eylül ve Ekim aylarinda telafi etmeye çalisacagiz" seklinde konustu.

Çakir, Kurban Bayrami’nin rezervasyonlarinin erkenden yapilmasini dile getirerek, "Su ana kadar açan tesislerde belli bir oranda doluluk ve bosluklar oldugu için promosyon fiyatlari vermeye basladilar. Bizim otelimiz 12 ay açik oldugu için suna da bile rezervasyonlarimizin yüzde 80’i doldu görünüyor. Hiçbir indirim yapmadan istedigimiz fiyattan vere biliyoruz. Bayram ayinda da minimum 5 gece veriyoruz. 2 veya 3 gecelik konaklamalari vermiyoruz. Bayram için vatandaslarimiza otellerden simdiden rezervasyon yapmalarini öneriyorum.
Kaynak: İHA