Prof. Dr. Özdarendeli Veteriner Hekimlerin Gururu Oldu

Eskisehir-Bilecik Veteriner Hekimleri Odasi Baskani Mehmet Kizilinler, Turkovac asisini camia olarak çok önemsediklerini belirterek, "Bizler hep iddia ediyorduk, bugüne kadar pandemiyle alakali asiyi bir veteriner hekimi grubu tarafindan bulunacak. Bunu da veteriner hekim olan Prof. Dr. Aykut Özdarendeli hocamiz ve ekibi gelistirdi" dedi.

Prof. Dr. Özdarendeli Veteriner Hekimlerin Gururu Oldu
Bölgedeki veterinerler Oda Baskanligi tarafindan düzenlenen bir program kapsaminda Bilecik’te bulustu. Bilecik Pelitözü Gölpark’ta düzenlenen kahvaltiya Baskan Kizilinler, Bilecik Belediyesi Veteriner Isleri Müdürü Nedret Avci, Tarim ve Orman Bilecik Il Müdür Yardimcisi Erkal Gedikli, Hayvan Sagligi Yetistiriciligi ve Su Ürünleri Sube Müdürü Emrah Celasin, Bilecik Ili Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi Baskani Naci Eser ve 30 veteriner katildi.



"Bizler hep idea ediyorduk, pandemiyle alakali asiyi bir veteriner hekimi grubu tarafindan bulunacak"

Kahvalti sonrasi bir açiklama yapan Kizilinler, Turkovac asisini çok önemsediklerini belirterek, "Bizler hep iddia ediyorduk, bugüne kadar pandemiyle alakali asiyi bir veteriner hekimi grubu tarafindan bulunacak. Bunu da Erciyes Üniversitesi Asi Arastirma ve Gelistirme Uygulama ve Arastirma Merkezi (ERAGEM) Müdürü ve Tip Fakültesi Tibbi Mikrobiyoloji Anabilim Dali ögretim üyesidir, veteriner hekim olan Prof. Dr. Aykut Özdarendeli hocamiz ve ekibi gelistirdi. Daha evvel ’Kirim Kongo’ kanamali asisina yaptigi asinin benzeri bir asiyi Covid-19’a karsi yapti, çok yakin zamanda Türkiye’de kullanilmaya baslanacak. Veteriner hekimler yasal olarak saglik sinifinda olmasina ragmen bazi zihinlerde, bazi beyinlerde saglik sinifina sokulamiyorlar Türkiye’de. Turkovac asisi kullanilmaya basladigi noktada bu zihniyete de çok net bir cevap olacak. Veteriner hekimler saglik çalisanidir. Insanlarla alakali pandemi olusturabilecek belki hayatimizda bir daha göremeyecegimiz alana karsi asi üreterek çok net sekilde ortaya koyuyorlar. Bugün kahvaltinin bu döneme denk gelmesi artik insan deneylerinin basladigi noktaya gelmesi bizim için önemli. Insallah veteriner hekimlerin insan sagliginin teminati oldugunun da çok net göstergesi olacak" dedi.

Kaynak: İHA