Manisa OSB'deki Fabrikalarda Yerinde Asilama Uygulamasi Basladi

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (MOSB), istihdami yüksek fabrikalarda Kovid-19'a karsi yerinde asilama çalismasi baslatildi.

Yunusemre Ilçe Saglik Müdürlügünce yürütülen asilama çalismalari kapsaminda bazi fabrikalara asilama istasyonlari kuruldu.

Yaklasik 2 bin kisinin çalistigi, ticari sogutucu ve ev tipi derin dondurucu üreten Klimasan'da da isçilerin asilanmasina devam ediliyor.

Isçilerin asilama noktalarina transferiyle zaman kaybetmemek ve üretimi aksatmamak için fabrikada 4 asi istasyonu kuruldu. Randevu olusturulan isçiler asilarini olduktan sonra bir süre gözlem altinda tutuluyor, ardindan mesaisine dönüyor.

Ilçe Saglik Müdürü Süleyman Souksu, OSB binasinda kurduklari asi istasyonunun ardindan bazi fabrikalarin yüksek istihdamini göz önünde bulundurarak yerinde asilamayi gerekli gördüklerini söyledi.

Souksu, "OSB'deki asilamada 3 bin 500’ün üzerine çiktik. Biz yine de daha hizli yol almak istiyoruz. Asi güvenligini de düsünerek bu sayiyi seri bir sekilde yükseltmek istiyoruz. Gece vardiyasinda ve hafta sonu çalisan isçilerimizi de asiliyoruz." dedi.

Klimasan Genel Müdürü Alper Erol da uygulamanin memnuniyet verici oldugunu söyledi.

Çalisanlarin asilanarak hizla koruma altina alinmasinin öncelikleri oldugunu aktaran Erol, "Dört asi odamiz var. Yogunluga göre degisebiliyor. Idari personel destegiyle randevular alindi. Randevusu alinan personelimizi bizler organize ederek gruplar halinde asilarini yaptiriyoruz. Sali gününe kadar tüm çalisanlarimizi asilamayi hedefliyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA