Konya'nin Selçuklu Devleti'ne Bassehir Olusunun 924'Üncü Yili Kutlamalari

.

Konya'nin Selçuklu Devleti'ne Bassehir Olusunun 924'Üncü Yili Kutlamalari
Konya'nin Anadolu Selçuklu Devleti'ne bassehir olusunun 924'üncü yili kutlamalari çerçevesinde Alaaddin Cami Selçuklu Sultanlari Türbesi’nde temsili nöbet degisimi yapildi.

Cami avlusunda bulunan Selçuklu sultanlarinin kabirlerinin yaninda yapilan nöbet degisimi sonrasi, hayir, ugur, saglik, esenlik, basari dilegiyle okunan Selçuklu Gülbank duasini, ritim saz ve seslerin esliginde Selçuklu Nevbe merasimi takip etti.

Merasim sonrasi kürsüye gelen Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Konya'nin Selçuklulara baskent olusunu her yil kutlamaya devam edeceklerini belirterek, "Anadolu'yu bize vatan kilan ecdadimiz ona önderlik yapan sultanlarimizi ve isimsiz nice kahramanlarimizi rahmetle yad ediyorum. Ruhlari sad, mekanlari cennet olsun insallah. Allah onlardan ebedi razi olsun." dedi.

Kur'an tilaveti ardindan kürsüye gelen Konya Valisi Vahdettin Özkan da sunlari söyledi:

"200 sene zarfinda Konya'da payitaht faaliyetlerinin icra edilmis olmasi Türk tarihinde önemli bir kesiti ifade etmektedir. Selçuklu sadece hükümet etmemistir, ayni zamanda hikmeti insa ederek insanlarimizin aklina fikrine kalbine hitap etmislerdir. Bu bizim için çok büyük bir miras. Günümüzde de gelecekte de bu mirasi gelecek nesillere aktarmak anlaminda da çok önemli bir istinat noktasidir. Türk milletinin derin bir tarihi vardir. Bu tarihin tasidigi en önemli husus imparatorluklar kurabilmesidir. Her dil imparatorluk dili olamaz, her millet imparatorluk kuramaz. Imparatorluk kuran milletlerin dili de zengin olur."

Program, Selçuklularin Konya'ya gelisi ve devletin kurulusunu anlatan gösteri ile son buldu.

Etkinlige, Konya milletvekilleri Ziya Altunyaldiz, Haci Ahmet Özdemir, Selman Özboyaci, 3. Ana Jet Üs ve Konya Garnizon Komutani Tuggeneral Fidan Yüksel, Il Emniyet Müdürü Mustafa Aydin, AK Parti Il Baskani Hasan Angi ile çok sayida davetli katildi.

Kaynak: AA