Kolombiya Devlet Baskani Duque'yi Tasiyan Helikoptere Ates Açildi

Kolombiya Devlet Baskani Ivan Duque’yi tasiyan helikoptere Venezuela sinirina yakin bölgede ates açildi. Saldirida kimse yaralanmazken, ates açan sahsin kim oldugu arastiriliyor.

Kolombiya Devlet Baskani Duque'yi Tasiyan Helikoptere Ates Açildi
Kolombiya Devlet Baskani Ivan Duque ile birlikte Savunma Bakani Diego Molano, Içisleri Bakani Daniel Palacios ve eyalet valisini tasiyan helikoptere Norte de Santander eyaletindeki Cucuta’ya inmek üzereyken ates açildigi bildirildi.

Cumhurbaskanligi sözcüsü yaptigi açiklamada, olayda kimsenin yaralanmadigini duyurdu. Devlet Baskani Duque, "korkakça" olarak nitelendirdigi saldiriyi kinayarak "siddet ya da terör eylemlerinden" korkmadigini ifade etti.

"Devletimiz bu tür bir tehdide karsi koymak için güçlü" diyen Duque, güvenlik güçlerine olayin failinin bulunmasi için talimat verildigini kaydetti.

Duque, "Hem hava araci hem de helikopterin kapasitesi ölümcül bir seyin olmasini engelledi. Gerçek su ki baskanlik helikopterinde mermilerin görüldügü korkakça bir saldirinin izleri var. Uyusturucu kaçakçiligiyla, terörle ve ülkede faaliyet gösteren organize suç örgütleriyle mücadelede hükümet olarak bir gün, bir dakika bile tereddüt etmeyecegimizi bir kez daha yineliyoruz" dedi.

Kolombiya hükümeti tarafindan yayimlanan fotograflarda helikopterdeki kursun izleri de görülebiliyor.

Öte yandan, Kolombiya Devrimci Silahli Güçleri (FARC) isyancilariyla 2016’da yapilan baris anlasmasina ragmen Kolombiya ordusu, anlasmayi reddeden Marksist Ulusal Kurtulus Ordusu (ELN) gerillalari, suç çeteleri ve eski FARC üyeleriyle mücadele ediyor. Kolombiya-Venezuela sinirini kapsayan Catatumbo bölgesinde ise ELN faaliyet gösteriyor.
Kaynak: İHA