Frig Vadisindeki Maltas Tapinagi Gün Yüzüne Çikartiliyor

Afyonkarahisar’in Ihsaniye ilçesinde devam eden Frig Vadisi Destinasyon çalismalari sirasinda bulunan ve Kültür ve Turizm Müdürlügü ekiplerince kazi çalismasi devam eden Maltas tapinaginin 10,5 metrelik bölümü gün yüzüne çikartildi.

Frig Vadisindeki Maltas Tapinagi Gün Yüzüne Çikartiliyor
Ihsaniye ilçesi Kayihan beldesinde Afyonkarahisar Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ile Afyonkarahisar Müze Müdürlügü ekiplerince arkeoloji çalismalari devam eden Maltas tapinagindaki çalismalari yakindan takip eden Vali Gökmen Çiçek, Maltas tapinaginin gün yüzüne çikmasi ile herkesin merak ederek görmek isteyecegi bir yer olacagini kaydetti.

Kazi çalismalarinin hizli bir sekilde devam ettigi Maltas tapinagindaki çalismalar hakkinda bilgi veren Vali Gökmen Çiçek, “Frig Vadisindeki çalismalar tüm hiziyla sürüyor. Kararliyiz Frig vadisini ayaga kaldiracagiz, kararliyiz gizemli sehrin gizemli bütün noktalarini turizme kazandiracagiz. Simdi gizemli sehir Afyonkarahisar’in Frigya bölgesinde en gizemli, en degerli noktalarindan bir tanesindeyiz, Maltas tapinagindayiz. Kültür Müdürlügü ekiplerimiz ile kaziyi yürütecek arkadaslarimizla beraber tapinagin önündeyiz. Burasi arkadaslarimizin çalismasi sonucunda 10,5 metre müthis bir anit olarak karsimiza çikacak. Insallah hem Frigya medeniyetine merakli olanlarin, tarihine merakli olanlarin mutlaka gelip, görmek istedikleri, fotograf çekinmek istedikleri tarihin eski mistik havasindan bulunmak isteyenlerin vakit geçirecekleri bir yer haline gelecek” diye konustu.

Afyonkarahisar’in yani sira Kütahya ve Eskisehir sinirlari içinde yer alan Frig vadisi, sürdürülen çalismalar ve tanitim faaliyetleri ile bölgenin en önemli turizm bölgesi olma yolunda oldugu belirtiliyor.
Kaynak: İHA