Deprem Yasayan Bingöl'de Ögrencilerin Sinav Heyecani

Dün gece depremin yasandigi Bingöl’de Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na 11 bin ögrenci girdi.

Deprem Yasayan Bingöl'de Ögrencilerin Sinav Heyecani
Dün aksam merkez üssü Bingöl’ün Kigi ilçesi olan 5.2 büyüklügünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Bingöl merkez dahil olmak üzere basta Elazig olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Depremde Kigi ilçesinde herhangi bir can ve mal kaybi yasanmadi ancak Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) heyecani ögrenciler için strese döndü. Bingöl’de 43 kurumda yaklasik 11 bin ögrenci bugün sinava girdi. Adaylar içerde sorulari çözerken, aileleri de disarda dua etti.

Ikinci üniversitesini okumak için sinava gelen Emrah Davran,"Bu sene ikinci bir üniversite hayaliyle bu sinava giriyorum. Hukuk fakültesi okumak istiyorum. Pandemiden dolayi zorlu süreçler yasadik. Insallah herkes istedigi, hayal ettigi bölüme gider ve okur. Dün de bir deprem yasadik. Biraz onun da sikintisi ve psikolojisi var. Insallah herkes sinavi güzel bir sekilde yapar” seklinde konustu.

Pandemi nedeniyle istedigi gibi hazirlamadigini belirten Emrah Çoban, “ Sinava bir yildir hazirlaniyoruz ama pandemi de bizleri çok etkiledi. Dogru düzgün okula bile gelemedik. Sinava girecegim, bakalim hayirlisi ne olacak. Tüm arkadaslara da basarilar diliyorum. Dün de bir deprem yasadik” dedi.

Oglunu okula sinava getiren baba Halil Yarçin, "Çocugumu sinava getirdim. Insallah Allah’in izniyle bir yildir evde çalisiyorlar, çok da zorluklar çektiler. Hem pandemi hem de sinav stresinde çok zorluk çektiler. Dün aksam deprem oldu, onun da biraz etkisi var bugün. Onlar içerde sorulari çözüyor, biz de disarida onlara dua ediyoruz. Allah’in izniyle insallah basarili olacaklar” diye konustu.

Kaynak: İHA