Çatalca Çilingoz Tabiat Parki'nda Hafta Sonu Yogunlugu

Sicak havayi havayi firsat bilen vatandaslar, Çatalca Çilingoz Tabiat Parki’na akin etti. Bazi vatandaslar kamp yaparken, koyda suya girdi.

Sicak havanin tadini çikarmak isteyen Istanbullular Çatalca Çilingoz Tabiat Parki’na akin etti. Çatalca’nin merkezine 62 kilometrelik uzaklikta olan Çilingoz Tabiat Parki’nda yogunluk olustu. Bazi vatandaslar kamp yaparken, koyda suya girdi. Keyifli bir hafta sonu geçirmek isteyen vatandaslar, Çilingoz’da yogunluk yasanmasina sebep oldu. Çilingoz’un hem deniz severlerin, hem de kamp yapmak isteyenlerin ugrayabilecegi bir yer oldugunu söyleyen isletme sahibi Erdal Sönmez, “Burayi özel kilan bir tarafta insanlarin kamp yapip bir anda plaja geçip Antalya’da bir plajdaymis gibi deniz keyfini çikarabilecegi efsane bir yerdir” dedi.

Marmara Deniz’ine müsilajdan dolayi giremediklerini söyleyen Muhammet Beyazkiliç, “Bugün Marmara’ya müsilajdan dolayi girmek yasak, biz de Karadeniz sahili diye Çilingozu tercih ettik. Ailesi ile beraber gelenler için gayet uygun bir yer” diye konustu.

Bir gecedir Çilingoz’da kamp yapan Serdar Senol, “Hafta sonu kaçamagi yapmak için Çilingoz’a esimle beraber geldim. Aksam çadirimizi kurduk, güzel bir ortam var. Aileler burada mangalini yapiyor, yesillik, sessiz, sakin Istanbul’un karmasasindan kaçip nefes alabilmek için güzel bir yer” seklinde konustu.

Kaynak: İHA