Bulgar Turistler Alisveris Için Edirne'yi Tercih Ediyor

Türkiye ve Bulgaristan arasinda asi sertifikasi sartlarini yerine getirenler ülkeye girislerde koronavirüs testi ve karantina uygulamasindan muaf tutulunca, alisveris turizmi için Edirne’ye gelen Bulgaristan vatandaslarinin sayisi her geçen gün artiyor.

Bulgar Turistler Alisveris Için Edirne'yi Tercih Ediyor
Korona virüs asisinin ikinci dozunu yaptirip asi sertifikasina sahip olan Bulgaristan vatandaslari, Türkiye’ye girislerinde koronavirüs testi ve karantina uygulamasindan muaf tutuluyor. Türkiye ve Bulgaristan arasinda yapilan anlasmayla birlikte asi yapilmayan 18 yasinin altindaki Bulgaristan vatandaslari da asi sertifikasi bulunan aile fertleri ile yolculuk yapabiliyor. Bulgaristan’da korona virüs asilarinin ikinci dozunu yaptiran ve asi sertifikasina sahip olan vatandaslarin sayisi arttikça, Bulgaristan’a komsu olan Edirne’ye alisveris turizmi için gelen Bulgaristan vatandaslarinin sayisinda da artis yasandigi görülüyor.

Her ihtiyaçlarini Edirne’den karsiliyorlar

Edirne’ye alisveris turizmi için gelen Bulgaristan vatandaslarinin gözdesi haline gelen yerlerden biri olan Ulus Pazari’na da gün geçtikçe ilgi artmaya devam ediyor. Cuma günü kurulan Ulus Pazarina gelen Bulgaristan vatandaslari, hemen hemen her ihtiyaçlarini pazar esnafindan ve kent merkezinde bulunan esnaftan karsiliyor. Korona virüs tedbirleri kapsaminda dün de vatandaslara hizmet veren Ulus Pazari’na Bulgaristan vatandaslarinin yogun ilgi gösterdigi kameralara yansidi. Ulus pazari personeli tarafindan siklikla hoparlörden Bulgarca ve Türkçe pandemi kurallariyla ilgili uyari anonslari yapildi.

Alisveris turizmi Cumartesi günü de sürüyor

Ulus Pazari’nda Cuma günü süren alisveris yogunlugu Cumartesi günü de kent merkezinde devam ediyor. Sabahin erken saatlerinde kentin en islek caddesi olan Saraçlar Caddesine gelen Bulgaristan vatandaslari alisverise basliyor. Edirne ekonomisine önemli katki saglayan Bulgaristan vatandaslarinin alisveris turizmi için Edirne’yi tercih etmeleri bölge esnafini mutlu ediyor.
Kaynak: İHA