Batman'da Ögrencileri Terör Örgütlerinden Korumak Için Geziye Gönderdiler

Batman’da 23 genç terör örgütlerinin istismarindan korunmak amaciyla geziye götürüldü. Emniyet Genel Müdürlügü Terörle Mücadele Dairesi Baskanligi ile Gençlik ve Spor Bakanligi Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlügü is birligiyle bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsaminda düzenlenen “Genç Adimlar Kampa-5 projesi” ile gençlerin bölücü ve yikici örgütlerin suiistimalinden korunmasi amaçlaniyor. Proje ile Batmanli 23 genç Çanakkale’de 3 gün boyunca tarih ve kültür bilinci kazanacak.

Batman'da Ögrencileri Terör Örgütlerinden Korumak Için Geziye Gönderdiler
Emniyet Genel Müdürlügü Terörle Mücadele Dairesi Baskanligi ile Gençlik ve Spor Bakanligi Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlügü isbirligiyle düzenlenen “Genç Adimlar Kampa-5 projesi” kapsaminda 23 ögrenci Çanakkale’ye ugurlandi. Batman Il Emniyet Müdür Yardimcisi Levent Köse, "Emniyet Genel Müdürlügümüz Terörle Mücadele Daire Baskanligimizin koordinesinde Batman Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügümüz Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirligimizce yürütülen “Genç Adimlar 5 Kampa projesi” kapsaminda bugün hep birlikte bir araya geldik. Polis evimizde bir kahvalti yaptik. Genç arkadaslarimizi görevli personelimiz nezaretinde ayarlanan tur sirketiyle beraber Çanakkale gezisine ugurluyoruz. Çanakkale ruhunu arkadaslarimiza tanitimi, genç kardeslerimize polis halk ve genç iliskisini arttirmak, onlari kötü aliskanliklardan korumak, her türlü yikici bölücü örgütlerin suiistimalini engellemeye yönelik bilgilendirmek amaciyla gerçeklestirilen bir proje kapsaminda buradayiz. Onlari Çanakkale’ye ugurlayacagiz. Üç günlük güzel bir gezi yapacaklar. Sag salim gidecekler sag salim dönecekler insallah. Genç kardeslerim, sizlere de hayirli yolculuklar diliyorum. Çanakkale’yi güzel gezin. Oradaki bilgilendirmeleri iyi dinleyin. Türkiye Cumhuriyeti devletimizin kurtulus savasinda çok önemli bir yeri olan Çanakkale’yi göreceksiniz. Oradaki sehitlikleri gezeceksiniz göreceksiniz, taniyacaksiniz. Belki bundan üç sene sonra, on sene sonra bizim yerimize sizler alacaksiniz ve sizler böyle genç kardeslerimizi sizler ugurlayacaksiniz. Belki içinizden bizim gibi polisler çikacak. Böyle bizim gibi o yüzden Saglikli sihhatli gidip gelmenizi temenni ediyorum” dedi.

Ögrenci Mehmet Yusuf Oran ise “Emniyet Müdürlügümüzün düzenlemis oldugu proje kapsaminda Çanakkale’ye gidiyoruz. Emniyet Müdürlügümüze böyle bir organizasyon yaptigi için tesekkür ederim” diye konustu.

Ögrenci Cihan Bozkurt, "Il Emniyet Müdürlügümüzün yaptigi proje kapsaminda Çanakkale’ye gidip tarihi yerleri gezecegiz görecegiz. Bu sayede kültürümüzü ve tarihimizi daha iyi anlayacagiz. Gezi dolayisiyla Il Emniyet Müdürlügümüze tesekkür ederiz ”dedi.

Kaynak: İHA