Adana'da Görme Engelliyi YKS'ye Girecegi Okula Polis Götürdü

Adana'da polis ekipleri, geçen yil geçirdigi trafik kazasi nedeniyle lise sinavina son anda yetistirdikleri görme engelliyi, talebi üzerine Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'na (YKS) girecegi okula götürdü.

Adana'da Görme Engelliyi YKS'ye Girecegi Okula Polis Götürdü
Geçen yil 26 Temmuz'da geçirdigi trafik kazasi nedeniyle Açik Ögretim Lisesi 2. dönem sinavina polislerce son anda yetistirilen yüzde 90 görme engelli Ziya Erdem, girecegi YKS'nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) için Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü ekiplerinden yardim istedi.

Polis ekipleri, Erdem'i merkez Seyhan ilçesi Gazipasa Mahallesi'ndeki evinden alarak Çukurova Üniversitesi Yabanci Diller Yüksekokulu'na götürdü.

Erdem, burada gazetecilere yaptigi açiklamada, geçen yil taksiyle sinava giderken kaza geçirdigini söyledi.

Sinava geç kalma ihtimali üzerine yardim istedigi polis ekiplerince okula götürüldügünü anlatan evli ve 2 çocuk babasi Erdem, söyle konustu:

"Televizyonda izlerken polislerin sinava girecek kisilere yardimci olduklarini görüyordum. Bu kez polislerden yardim almanin daha uygun olacagini düsündüm. Sinavdan bir hafta önce kendilerini arayip randevu aldim. Sinav tarihini not alip beni götüreceklerini söylediler. Bugün de geldiler. 'Acaba yetisir miyim?' diye biraz heyecanim vardi ama sag olsunlar sinava yetistirdiler. Güvenlik güçlerimizin gerçekten isleri çok yogun. Bu yogunluk içinde bizlerle bu sekilde ilgileniyor, toplumun her alaninda vatandasin yaninda oluyorlar. Rabb'im onlari korusun."

Kaynak: AA