ABD Baskan Yardimcisi Harris'ten Meksika Sinirina Ziyaret

ABD Baskan Yardimcisi Kamala Harris, ABD Iç Güvenlik Bakani Alejandro Mayorcas ile birlikte Meksika sinirindaki Teksas El Paso sehrini ziyaret ederek göçmenlerle bulustu.

ABD Baskan Yardimcisi Harris'ten Meksika Sinirina Ziyaret
ABD Baskan Yardimcisi Kamala Harris ABD-Meksika sinirinda ilk olarak Sinir Devriyesi göçmen gözalti merkezini ziyaret etti. Burada önce isçilerle konusan Kamala Harris daha sonra orta Amerikali bes kiz çocuguyla özel olarak görüserek onlarla sohbet etti.

Ardindan siginmacilarin Meksika’dan geldiklerinde ifadelerinin alindigi ve siniri geçen araçlarin arandigi bölgeyi denetlemek üzere Paso del Norte gümrük kapisini ziyaret eden Kamala Harris burada son aylarda göçmenlerin sinira gelisini yönetmede kaydettikleri inanilmaz ilerlemeden dolayi sinir devriye görevlilerini tebrik etti.

Ziyaretin ardindan Kamala Harris ve ABD Iç Güvenlik Bakani Alejandro Mayorcas ortak basin toplantisi düzenledi.

Toplantida Baskan Yardimcisi Harris, Meksikali göçmenlerin uyusturucu kartellerinin neden oldugu siddetten kaçmak için evlerini terk ettiklerine dikkat çekerek, “Sinirda bahsetmenin istismar ve risk hikayelerinden bahsetmek oldugunu unutmamaliyiz. Baskan ve ben siniri bir düzen ve kontrol alani yapmaya kararliyiz, bana öyle geliyor ki ilerliyoruz" dedi.

Bu ziyaret, Harris’in baskan yardimcisi olarak siniri ilk ziyareti oldu. Ayrica Harris yaklasik iki hafta önce Meksika ve Guatemala’ya yaptigi seyahat üzerine sinir bölgesine hala gitmedigi için Cumhuriyetçi muhalefet tarafindan suçlanmisti.
Kaynak: İHA