Yüzlerce Düzensiz Göçmen, Paris'in Ortasina Çadir Kurdu

Fransa’da yüzlerce düzensiz göçmen, içinde bulunduklari kötü yasam kosullarina dikkat çekmek için baskent Paris’in ortasina çadir kurdu.

Yüzlerce Düzensiz Göçmen, Paris'in Ortasina Çadir Kurdu
Fransa’da çogunlugunu Afrikalilar ve Afganlarin olusturdugu, aralarinda kadin ve çocuklarin da bulundugu 300’den fazla düzensiz göçmen, içinde bulunduklari kötü kosullari hükümete ve yetkililer duyurmak için baskent Paris’teki belediye binasi önünde çadir kurdu. Yardim dernekleri tarafindan verilen çadirlarla Paris Belediyesi’nin önündeki alana yerlesen göçmenler, kendilerine kalici barinma imkani saglanmasi talebinde bulundu. Düzensiz göçmenler, acil barinma taleplerinin karsilanmasi için Fransiz yetkililerden çözüm bekliyor.

Düzensiz göçmenlere çadir tahsis eden bir insani yardim dernegi görevlisi, “Bizim amacimiz düzensiz göçmenlere sürekli ve kalici yer saglanmasi. Çogunlugu çocuklu aileler olmak üzere 300’den fazla kisi zor sartlarda yasiyor. Hükümet ve Paris Belediyesi’nin dikkatini çekerek, sokakta yasayan göçmenlere kalici barinma saglanmasini istiyoruz” dedi.

Öte yandan 26 Mart ve geçtigimiz yilin Kasim ayinda da göçmenler, Paris’in göbegine çadir kurmustu. Kasim 2020’deki eylemde çadirlarin tahliyesi sirasinda güvenlik güçlerinin orantisiz güç kullanmasi tepki çekmisti. Daha sonra güvenlik güçlerine yönelik sorusturma baslatilmisti.
Kaynak: İHA