Mudanyali Kahraman Sükrü Çavus Törenle Anildi

Mudanya’nin Ingilizler tarafindan isgali sirasinda 25 Haziran 1920 tarihinde bagimsizliga giden yolu açan Kahraman Sükrü Çavus ve silah arkadaslari, sehit edilislerinin 101. yilinda Iskele Meydani’nda düzenlenen törenle anildi.

Mudanyali Kahraman Sükrü Çavus Törenle Anildi
Mudanyali Kahraman Sükrü Çavus ve silah arkadaslari, sehit edilislerinin 101. yilinda Iskele Meydani’nda Mudanya Belediyesi tarafindan düzenlenen törenle anildi.Sükrü Çavus adina yapilan Sehitlik Aniti önünde düzenlenen törene Mudanya Kaymakami Faik Oktay Sözer, Mudanya Belediye Baskani Hayri Türkyilmaz’in yani sira Ilçe Jandarma Komutanligi, Ilçe Emniyet Müdürlügü, Sahil Güvenlik Komutanligi personeli, gaziler ve sehit yakinlari, muhtarlar, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Mudanya Bandosu esliginde saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan tören, sehitler adina dua ile devam etti. Tek Kisilik Direnis ve Kuva-yi Milliye isimli tiyatral gösteri ve canli heykel performansina ise vatandaslarin ilgisi yogun oldu.

Mudanya Belediye Baskani Hayri Türkyilmaz, “Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Ismet Inönü olmak üzere tüm sehitlerimize ne kadar sükretsek azdir. Onlarin biraktigi Türkiye Cumhuriyeti’ni biz koruyacagiz.Birlikte bu vatanin bagimsizliga kavusmasi için gözlerini kirpmadan canlarini vermisler. Bizler de onlarin emanetini sonsuza dek yasatmak için çalisacagiz. Basta Sükrü Çavus olmak üzere Mudanyamizin kurtulusunda canini veren tüm sehitlerimizi saygiyla, sükranla aniyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan katilimcilar Sükrü Çavus Aniti’na karanfil birakti.
Kaynak: İHA