Mudanyali Kahraman Sükrü Çavus Sehadetinin 101. Yilinda Anildi

Kurtulus Savasi'nda Ingiliz askerlerinin Mudanya'yi isgali sirasinda ilk kursunu sikan Sükrü Çavus, sehadetinin 101. yilinda törenle anildi.

Iskele Meydani'nda bulunan Sehitlik Aniti önünde düzenlenen törene, Mudanya Kaymakami Faik Oktay Sözer ve Belediye Baskani Hayri Türkyilmaz’in yani sira Ilçe Jandarma Komutanligi, Ilçe Emniyet Müdürlügü, Sahil Güvenlik Komutanligi yetkilileri, sivil toplum kuruluslari ve siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaslar katildi.

Mudanya Bandosu esliginde saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törende konusan Sözer, Istiklal Savasi kahramanlarini layik oldugu sekilde anmak, yasatmak ve gelecege tasimanin herkesin görevi oldugunu söyledi.

Sehitler için dua edilmesinin ardindan katilimcilar, Sehitlik Aniti’na karanfil birakti.

Anma programinin ikinci bölümünde Mudanya Belediyesi ve Mudanya Kent Konseyi is birligiyle düzenlenen tiyatral gösteri sahnelendi.

Mehmet Tamer Uyar'in uyarlayip yönettigi "Tek Kisilik Direnis ve Kuva-yi Milliye" isimli tiyatral gösteri sonunda günün anisina siselenmis sehitlik topragi dagitildi. Sükrü Çavus ile 9 askeri simgeleyen canli heykel performansi ise vatandaslardan ilgi gördü.

Kaynak: AA