'Mezopotamya' Markasi Hayata Geçiyor

ANKARA – GAP Bölgesi Turizm Odakli Tanitim ve Markalasma Projesi kapsaminda ‘Mezopotamya’ markasi hayata geçiyor.

'Mezopotamya' Markasi Hayata Geçiyor
Sayisiz medeniyete ev sahipligi yapan Anadolu topraklarindan, Türkiye’nin destinasyon odakli ilk bölgesel turizm markasi, Mezopotamya hayata geçecek.

GAP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi, Dicle, Karacadag ve Ipekyolu Kalkinma Ajanslarinin isbirliginde; Adiyaman, Batman, Diyarbakir, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Sanliurfa ve Sirnak’in zengin kültürel mirasini turizme kazandirma ve bölgesel kalkinmayi saglamak amaciyla baslatilan GAP Bölgesi Turizm Tanitim ve Markalasma Projesi, Mezopotamya adiyla global bir kimlige dönüsüyor.

Mezopotamya’nin tanitim stratejisi ve eylem plani, Sanliurfa Arkeoloji Müzesi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakani Sayin Mustafa Varank ile Kültür ve Turizm Bakani Sayin Mehmet Nuri Ersoy’un katilimiyla düzenlenecek tanitim töreniyle duyurulacak.

“GAP Bölgesi Turizm Odakli Tanitim ve Markalasma Projesi” olarak baslatilan projeyle, bölgenin tüm illerinin bütüncül bir yaklasimla markalastirilarak, sürdürülebilir bir turizm destinasyonu olusturulmasinin amaçlandigi vurgulandi.

Ilk’lerin ve En’lerin bölgesi

Strateji kapsaminda bölgenin 9 ilinin kültürel degerlerinin yansitildigi bir logo hazirlanarak Mezopotamya’nin bir bölge olmaktan çok bir “marka” olarak konumlandirilmasinin amaçlandigi belirtildi. Bölgesel bir tanitimin hedeflendigi strateji kapsaminda, yerlesik hayatin ve uygarligin ortaya çiktigi, dünyanin birçok ilki ve enine ev sahipligi yapan Mezopotamya’yi “Türkiye ve dünyada mutlaka görülmesi gereken yerler listelerine” dahil etmenin nihai hedef olarak belirlendigi aktarildi.
Kaynak: İHA