Küplü Köyünde Uygulanacak BEBKA Destekli Projenin Degerlendirme Toplantisi Yapildi

Bursa Eskisehir Bilecik Kalkinma Ajansi (BEBKA) tarafindan destek almaya hak kazanan "Kirsal Kalkinmada Emegin Ürüne, Ürünün Degere Dönüsümü" projesinin degerlendirme toplantisi gerçeklestirildi.

Vali Bilal Sentürk baskanligindaki toplantida Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Seda Bayrakçi, merkez Küplü köyünde bölgedeki köylerin yöresel ürünlerin satilacagi yerlerle ilgili sunum yapti.

Yetistirilen ürünlerin daha iyi degerlendirilmesi amaciyla yeni alanlarda çalismalarin yapildigini ifade eden Vali Sentürk, sunlari söyledi:

"Üreticimizin bütçesine daha fazla katki saglayacak çalismalardan biri olan ve Il Özel Idaresi tarafindan hazirlanarak BEBKA tarafindan kabul edilen projeyi Küplü köyünde gerçeklestirecegiz. Bilecik, Marmara Bölgesi'nde belki nüfus ve yüz ölçümü olarak küçük bir il ama iklimiyle, cografyasiyla mümbit topraklari olan verimli bir bölgede yasiyoruz. Katma degeri yüksek ürünleri yetistirecegiz. Bu ürünlerimizi üretmek yetmiyor, ürettigimiz ürünleri satabilmeliyiz. Ekonomik olarak geriye dönüsü saglamaliyiz. Ürünleri layikiyla degerlendirelim, hak ettigi degeri bulalim. Bunun için de yogun bir trafik akisi olan Antalya, Ankara-Istanbul yolu üzerinde bulunan ilimizde yetisen ürünlerimizi pazarlama ve tanitim anlaminda öncelikle Küplü köyünde baslayacagimiz daha sonra farkli bölgelerde pazara çikaracak mekanlar olusturacagiz. Her zaman üretenin yaninda olacagiz."

Kaynak: AA