Kirgizistan'dan Rusya'nin Tek Dozluk Sputnik Light Asisina Onay

Kirgizistan’da Rusya’nin yeni tip korona virüse (Covid-19) karsi gelistirdigi tek dozluk Sputnik Light asisinin kullanimi onaylandi.

Kirgizistan'dan Rusya'nin Tek Dozluk Sputnik Light Asisina Onay
Dünya genelinde korona virüsle mücadelede salgindan çikis yolu olarak görülen asilara yönelik çalismalar sürerken, Rusya’nin korona virüse karsi gelistirilen Sputnik V asisinin tek dozlu bileseni Sputnik Light asisina bir ülkeden daha onay geldi. Kirgizistan Saglik ve Sosyal Kalkinma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Rusya’nin korona virüse gelistirdigi tek dozluk Sputnik Light asisinin ülkede kullaniminin onaylandigi belirtildi.

Mayis ayinin baslarinda Rusya’da tescil edilen Sputnik Light asisi, su ana kadar Angola, Venezuella, Nikaragua, Filistin, Bahreyn ve Mauritius’da onaylandi.

Öte yandan Rus uzmanlar, tek dozluk asi Sputnik Light’in etkinligi asinin uygulanmasindan sonraki 28’inci günden itibaren yüzde 79.4 olarak açikladi.



ÜLKEDE ILK ASI YAPTIRAN KIRGIZ BAKAN, COVID-19’A YAKALANDI

Geçtigimiz Subat ayinda iki bilesenli Sputnik V asisina da onay verilen Kirgizistan’da asilamalar 29 Mart’ta baslamis ve asiyi olan ilk kisi Saglik ve Sosyal Kalkinma Bakani Alimkadir Beysenaliyev olmustu. Beysenaliyev’in korona virüse yakalandigi ise bugün duyurulmustu. Saglik durumunun iyi oldugu belirtilen Beysenaliyev’in uzaktan çalistigi kaydedilmisti.

SALGININ ÜÇÜNCÜ DALGASI RESMEN AÇIKLANDI

Vaka sayisinda son 2 haftadir artis kaydedilen Kirgizistan’da Saglik Bakanligi, Covid-19’un "üçüncü dalgasini" resmen açikladi.

Ülkede son 24 saatte 875 yeni vaka tespit edilmesi ile toplam vaka sayisi 118 bin 981’e, son 24 saatte 6 kisinin virüs nedeniyle hayatini kaybetmesi ile Covid-19 kaynakli toplam can kaybi ise bin 964’e yükseldi.

-IHA-
Kaynak: İHA