Hindistanlilar Uluslararasi Yoga Günü'nü Kapadokya'da Kutladi

Birlesmis Milletler tarafindan 21 Haziran Dünya Yoga Günü olarak kutlanmasinin kabul edilmesinin ardindan Hindistanlilar tarafindan dünya yoga günü etkinligi Kapadokya’da kutlandi.

Hindistanlilar Uluslararasi Yoga Günü'nü Kapadokya'da Kutladi
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesi Dünya Yoga günü kutlama etkinliklerine ev sahipligi yapti. Nevsehir’in merkez ilçeye bagli Göreme beldesi Zemi Vadisi girisinde düzenlenen yoga etkinliklerine Hindistan Ankara Büyükelçisi Sanjay Kumar Panda, Nevsehir Vali Yardimcisi Kübra Kurtoglu, Göreme Belediye Baskani Ömer Eren ve Hindistanli grup katildi.

Peribacalarinin essiz güzellikleri arasinda yapilan yoga etkinligi yaklasik 45 dakika boyunca devam ederken Hindistan Ankara Büyükelçisi Sanjay Kumar Panda yogayi böyle harika bir manzara esliginde yapmak bizim için essiz bir deneyim dedi.

Kumar Panda, “Bizler yogayi Kapadokya’ya getiriyoruz. Zaten Kapadokya’da yoga vardi. Uluslararasi Yoga Günü’nün besincisi kutlamasi ve son final gününü bugün Kapadokya’da sizlerle yapacagiz. Yaklasik olarak 5 gün boyunca devam eden bir program olarak devam etmekteydi. 21 Haziran tarihinde basladik ve 25 Haziran’da da finali Kapadokya’da yapiyoruz. Yogayi böyle harika bir manzara esliginde yapmak bizim için essiz bir deneyim. Bunu dünyanin baska bir yerinde yapma imkanimiz yoktu. Burada çektigimiz görüntüler ve fotograflar dünyanin dört bir tarafinda paylasiliyor olacak. Bizlerde bu programla beraber Kapadokya’daki ve bölgedeki turizmi gelistirmeyi ve duyurmayi amaçliyoruz” dedi.



“Bu yil Hindistan’in bagimsizliginin 75.yildönümü”

Hindistan Ankara Büyükelçisi Sanjay Kumar Panda bu yil besincisi düzenlenen Dünya Yoga günü etkinliklerinin Hindistan’in bagimsizliginin 75.yildönümüne denk gelmesinden dolayi ayri bir önem arz ettigini ifade etti.

Kumar Panda, “Bugün burada yaptigimiz program sadece Türkiye’de gerçeklesecek bir programdir. Programimizin adi Uluslararasi Yoga Günüdür. Uluslararasi yoga günü Birlemis Milletler tarafindan 2014 yilindan Hindistan’in önerisi ile kabul edilmis ve her yil 21 Haziran’da kutlanmaktadir. Bu yilki etkinlik bizim için çok önem arz etmektedir. Çünkü Hindistan’in bagimsizliginin 75.yildönümünde dünya yoga günü kutlanmaktadir” diye konustu.

Kaynak: İHA