Bakan Akar, TSK Komuta Kademesi Ile 2. Ordu Karargahi'ni Ziyaret Etti

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, gerçeklestirilen basarili operasyonlarla 24 Temmuz 2015’den bugüne kadar 18 bin 220, 1 Ocak’tan bugüne kadar ise bin 366 teröristin etkisiz hale getirildigini belirterek, "Bu mücadele en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek. Bundan kimsenin süphesi olmasin" dedi.

Bakan Akar, TSK Komuta Kademesi Ile 2. Ordu Karargahi'ni Ziyaret Etti
Bakan Akar, beraberinde Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler, Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutani Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile 2. Ordu Komutanligi’ni ziyaret etti. Inönü Kislasi’na gelisinde 2. Ordu Komutani Orgeneral Metin Gürak tarafindan karsilanan Akar, tören kitasini selamlayip, ardindan ziyaretin anisina TSK komuta kademesi ile birlikte fidan dikti. Hudut hatti ve sinir ötesindeki birliklerin komutanlariyla video konferans yöntemi ile görüsen Bakan Akar ve beraberindeki TSK komuta kademesi, sahadaki son duruma iliskin bilgi aldi, talimatlar verdi. Bakan Akar ve komutanlar, daha sonra karargahta görevli personelle bir araya geldi.

"Içimizden hainler temizlendikçe Türk Silahli Kuvvetleri’nin güçlendigini herkes gördü" diyen Bakan Akar, Türk Silahli Kuvvetleri’nin Cumhuriyet tarihinin en yogun günlerinden geçtigini ifade etti.

Akar, "Bir pilot bes pilotun isini yapiyor. Gemilerimiz 2020’de 200 bin saat görev yapti. Bütün zamanlarin en yüksek degeri bu. Eskiden iki komando tugayimiz vardi, simdi 17 komando tugayimiz var, bunun 17’si de angaje durumda, görevinin basinda" diye konustu.

TSK personelinin ülkesinin egemenlik ve bagimsizligi için karada, denizde ve havada büyük bir kahramanlik ve fedakarlikla yapilmasi gereken görevleri yerine getirdigini vurgulayan Bakan Akar, sadece terör örgütleriyle degil her türlü tehdit ve tehlikeye karsi da mücadelenin devam ettigini belirtti.

24 Temmuz 2015’ten itibaren terörle mücadelede yeni bir sürecin baslatildigini ifade eden Akar, "Gerçeklestirilen basarili operasyonlarin sonunda 24 Temmuz’dan bugüne kadar 18 bin 220 terörist etkisiz hale getirildi.

1 Ocak’tan itibaren ise bin 366 terörist etkisiz hale getirildi.

Bu mücadele en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek. Bundan kimsenin süphesi olmasin" seklinde konustu.

Türkiye’nin faaliyetlerini basta Irak olmak üzere tüm komsularinin toprak bütünlügüne, egemenligi ve sinirlarina saygili olarak sürdürdügünü vurgulayan Bakan Akar, "Kimsenin hakkinda, hukukunda, topraginda asla gözümüz yok. Fakat diger taraftan da muhataplarimizin da ayni sekilde düsünüp, ayni sekilde davranmasini bekliyoruz" ifadelerini kullandi.

"Hiçbir sekilde kabul edilemez"

Terör örgütü PKK ile YPG arasinda bir fark olmadigini dile getiren Akar, "Kimse aklimizla alay etmesin. Dinlemeler, raporlar, fotograflar ve her sey açik bir sekilde ortada iken hala bazi müttefiklerimizin YPG ile is birligi yapmalari, onlara silah, araç, gereç destek saglamalari hiçbir sekilde kabul edilemez. Bunlar Cumhurbaskani, bakan ve Genelkurmay Baskani düzeyinde yapilan her türlü temas ve konusmada dile getiriliyor ve bunun mücadelesi veriliyor" dedi.

Türkiye’nin düzenledigi harekatlarla güneydogu sinirinda bir terör koridoru kurulmasina engel oldugunu belirten Akar, "Eger Firat Kalkani, Zeytin Dali, Baris Pinari olmasaydi çok daha farkli, çok daha zor bir takim olusumlarla karsi karsiya kalir, çok daha sikintili durumlara girerdik" diye konustu.

Suriye’nin ve Irak’in kuzeyindeki mücadelenin devam ettigini aktaran Akar, bununla birlikte Ege, Dogu Akdeniz ve Kibris’taki hak, alaka ve menfaatleri korumak için de çalistiklarini aktardi. TSK’nin binlerce yillik tarihinden süzülüp gelen milli, manevi ve mesleki degerleri dogrultusunda Anayasa çerçevesinde Cumhurbaskani’nin direktifleri ve yasalar dogrultusunda sirali amirlerin ve komutanlarin emirleri dogrultusunda milletinin emrinde ve görevinin basinda oldugunu belirten Bakan Akar, sehitlere rahmet, gazilere sifa dileklerini iletti.

Türkiye’nin her zaman kederde ve kivançta bir ve beraber oldugu Afganistanli kardeslerinin baris, güven ve istikrar içerisinde yasamasi için büyük gayret sarf ettigini belirten Akar, 2002’de ilk göreve baslandigi andan itibaren Uluslararasi Güvenlik Yardim Kuvveti’ne, 2015’ten itibaren de NATO’nun Kararli Destek Misyonu’na katki saglamayi sürdürdüklerini aktardi. TSK’nin halihazirda Kabil Egitim Yardim Danismanlik Komutanligi görevini yürüttügünü ifade eden Bakan Akar, sunlari söyledi:

"Bugüne kadar elde edilen kazanimlarin korunmasi ve bu kapsamda alti yildir sürdürdügümüz Hamid Karzai Uluslararasi Havalimani’nin isletilmesi sorumlulugunun gerekli sartlar saglanirsa tarafimizdan devam ettirilmesi söz konusu. Hamid Karzai Uluslararasi Havalimani Afganistan için hayati öneme sahip, tüm ülkenin disa açilan kapisi olma özelligi tasiyor. Bu konuda görüsmeler devam ediyor. Bu hususu diger ülkelerle beraber nasil yapabiliriz konusunu çalisiyoruz. Su an için alinmis bir karar yok. Ülkemiz ve Afganistan’in menfaatleri için uygun sonuç elde etmek istiyoruz. Amacimiz, Afgan kardeslerimizin güvenlik, huzur ve refahi için katkilarimizi devam ettirmektir.”
Kaynak: İHA