Aydinli Soförlere Emniyet Kemerinin Önemi Anlatildi

Bölge Trafik Denetleme Müdürlügü ve Aydin Soförler Odasi isbirligi ile gerçeklestirilen denetimlerde Aydinli soförlere emniyet kemerinin önemi anlatildi.

Aydinli Soförlere Emniyet Kemerinin Önemi Anlatildi
Içisleri Bakanligi Emniyet Genel Müdürlügü’nün uygulamaya konulan “Karayolu Trafik Güvenligi Uygulama Politikasi” kapsaminda, trafik güvenliginin saglanmasina yönelik yürütülen projeli egitim faaliyetleri Aydin’da da araliksiz devam ediyor. Bu kapsamda harekete geçen Aydin Il Emniyet Müdürlügü Bölge Trafik Denetleme ekipleri, il genelinde devamli olarak trafik ortaminda kazaya karisma riski bulunan ticari taksi, dolmus, halk otobüsü gibi araç soförleri ile bir araya geldi. Her yil düzenlenen “Güvenli Sürüs Kurallari Egitim Projesi” kapsaminda Aydin Soförler Odasi isbirligi ile birlikte Aydinli soförlere genel trafik egitimi verildi.

Pandemi kosullarina göre düzenlenen egitimde her gün trafikte direksiyon sallayan soförlerin talep ve sikintilari da görüsüldü.

“Trafik kültürü olusturmaliyiz”

Trafik kazalarini en aza indirmek adina çalismalarin araliksiz devam edecegini ifade eden Trafik Denetleme Sube Müdürü Ahmet Ali Gündogdu; “Önemli bir halk sagligi sorunu olan trafik kazalarinin önlenmesi, ilgili kurum, kurulus, sivil toplum örgütü ve bireylerin ortak çalismasi ile mümkün olabilecektir. Araç ve sürücü sayisinin her geçen gün arttigi ilimizde de trafik kazalarini en aza indirebilmek ve zaman içerisinde toplumda olumlu bir trafik kültürü olusturabilmek için Trafik Denetleme Sube Müdürlügü olarak farkindalik olusturacak yöntem ve projeler ile egitim, bilgilendirme ve denetim faaliyetlerimiz araliksiz devam etmektedir” dedi.

“Trafikte örnek olmaliyiz”

Aydin Soförler Odasi Baskani Semih Özmeriç ise, "Bizler trafigi en fazla mesgul eden, trafik içerisinde ekmegimizi kazanan bir meslek grubuyuz. Bu sebeple özellikle trafik kazalarinin, bizim ekmek paramizla alakasi var. Onun için bizlerin profesyonel olarak daha dikkatli olmaliyiz. Özellikle öfke kontrolümüz, yapacagimiz hareketler konusunda daha dikkatli olmaliyiz. Ülkemizdeki nüfus yogunluguna göre trafik kazalarindaki istatistiklerde Avrupa Birligi standartlarini yakaladigimiz söyleniyor. Bu gerçekten önemli bir konu. Bölünmüs yollarin, denetimlerin olmasi, bu tür egitim faaliyetlerinin de sik yapilmis olmasi, özellikle trafik kazalarini asagiya indirmekte, can ve mal kaybini da en aza indirme konusunda da oldukça önemli. Özellikle ilimizde motosiklet kazalarinin daha fazla oldugunu görüyoruz. Bu sebeple özellikle biz soförler trafikte örnek olmaliyiz. Çünkü biz bu isten ekmek paramizi kazaniyoruz. Biz soförler olarak daha profesyonel olursak, daha iyi bir örnek oluruz” dedi.

Egitimde emniyet kemerinin önemine de dikkat çekilirken, katilimcilara Aydin Il Emniyet Müdürlügü tarafindan hazirlanan bilgilendirme videolari da izletildi.
Kaynak: İHA