Aydemir Açiklamasi Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi Bir Nimet

AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’nin aninda karar alma mekanizmalariyla, çok daha fazla mesafe alinir hale gelindigini belirterek, "Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi bir nimet olmustur." dedi.

Aydemir Açiklamasi Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi Bir Nimet
Sistem 3’üncü Yilinda

Milletvekili Aydemir, TBMM’de düzenledigi basin toplantisinda, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’ne geçilmesi sonrasi yapilan ve büyük basarilar elde edilen seçimlerin bugün 3’üncü yil dönümü oldugunu animsatti.

Fonksiyonellik Vurgusu

Geçen 3 yilda hayata yansitilan çok önemli faaliyetlerinin oldugunu ifade eden Milletvekili Aydemir, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi ile çok fonksiyonel bir halin herkes tarafindan görüldügünü kaydetti.

Terörle Mücadele

Bunun en bariz örneginin terörle mücadelede alinan mesafe oldugunun altini çizen Milletvekili Aydemir, "Terörle mücadelede son 3 yil, önceki yillarla kiyasi kabil olmayacak kadar zirve noktalardir. Bugün PKK bitme noktasina gelmistir. DEAS’la yaptigimiz mücadelede aldigimiz mesafenin esi emsali yoktur. DEAS’i bu sistemde yerle yeksan ettik. Terörün hangi rengine giderseniz gidin mücadelemiz çok basarili bir sonuç verdi." dedi.

Milletvekili Aydemir, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi sayesinde hayatin diger alanlarinda da neye gerek varsa aninda müdahale edildigini ve arzu edilen sonuçlarin ortaya çiktigini belirtti.

Dünyanin, son 2 yilda salginla ugrastigini, en basarili ülkelerin basinda ise Türkiye’nin geldigini anlatan Milletvekili Aydemir, bu basarinin altinda da Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’nin oldugunu ifade etti.

Yatirimlar, Atilimlar Süreci

Sistemin hayata geçmesi öncesinde, saglik alaninda yapilan atilimlarin da bu basarida büyük payinin olduguna isaret eden Milletvekili Aydemir, "Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’nin aninda karar alma mekanizmalariyla çok daha mesafe alir hale geldik. Dolayisiyla Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi bir nimet olmustur." diye konustu.

Kaynak: İHA