Tuzla Belediyesi'nden Egitime 76 Milyon Türk Lirasi Katki

Tuzla Belediyesi, yüz yüze egitimlere Koronavirüs salgini nedeniyle alinan tedbirler kapsaminda ara verildigi dönemleri firsata çevirerek, Tuzla’da okullarin bakim ve onarim çalismalarini tamamladi. Ayrica yeni bir okulun yapimi tamamlanarak tabelasi asilirken, bir okulun da temeli atildi. Tuzla Belediyesi egitime, ilçe genelindeki 45 okulun bakim ve onarimlari ile birlikte geçmis yillarda bazi okullara yapilan ek derslik, ek hizmet binalari ve yeni yapilacak okullarla birlikte toplam 76 milyon 643 bin Türk Lirasi tutarinda katki sagladi. Ayrica Tuzla Belediyesi, 2009 yilindan itibaren 9 okulu egitime kazandirirken bir okulun da temelini atti.

Tuzla Belediyesi'nden Egitime 76 Milyon Türk Lirasi Katki
Tuzla Belediyesi, 7 üniversite, 21 lise, 28 ortaokul ve 23 ilkokul ile egitim kenti olan Tuzla’da yüz yüze egitimlere Koronavirüs salgini nedeniyle alinan tedbirler kapsaminda ara verildigi dönemleri firsata çevirdi. Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici’nin talimatiyla baslayan çalismalar neticesinde bu sene 45 okulun, bakim ve onarimlari tamamlandi. 24 derslikli Fatih Sultan Mehmet Ilkokulu’nun tabelasi asilarak egitime hazir hale getirildi.

Ayrica, Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan Baris Manço Ortaokulu’nun tek dersli sisteme geçebilmesi için planlanan 16 derslikli binanin temeli atildi. Tuzla’nin Aydinli Mahallesi’nde 24 derslikli GISBIR Ortaokulu egitim ögretim hayatina baslamak için gün sayarken, okullarda bulunan ek derslikler, ek hizmet binalarinin bakim ve onarimlari yapildi. Tuzla Belediyesi’nin öz kaynagi ve bagisçi destegi ile Koronavirüs salgini döneminde ve geçmis yillarda egitime yapilan katki 76 Milyon 643 bin Türk Lirasi’ni buldu. Ayrica Tuzla Belediyesi, 2009 yilindan itibaren 9 okulu egitime kazandirirken bir okulun da temelini atti.

Okullara salgin döneminde hijyen ve temizlik malzemesi destegi

Tuzla Belediyesi tarafindan salgin döneminde yüz yüze egitimlerin yapildigi dönemlerde ilçe genelinde bulunan okullara temizlik malzemesi ve hijyen malzemesi destegi verildi.

Ayrica okullarda Tuzla Belediyesi ekipleri tarafindan dezenfekte çalismalari yapildi.

“Egitime desteklerimiz devam edecek”

Derslik basina ögrenci sayisini dünya standartlarina çekeceklerini belirten Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, egitim ve ögretim konusunda desteklerinin devam edecegini belirterek,” Gelecegin dünyasini, genç nesiller sekillendirecek. Biz de genç kardeslerimize daha iyi egitim almalari için egitime yatirimlar yaparak, daha güzel bir dünya kurmalarina yardimci olmaya çalisiyoruz. Çünkü tüm Tuzla’yi altinla kaplasak bir çocuga yatirim yapmadigimiz sürece bir anlami yoktur. Bu prensiple gerekli olan tüm yatirimlari Ilçe Milli Egitim Müdürlügümüz ile birlikte yapiyoruz” dedi.

“Baskanimiza çok tesekkür ediyoruz”

Dis cephe boyasi Tuzla Belediyesi tarafindan yapilan Çagribey Ilkokulu’nun müdürü Avni Asil, “Yaklasik 12 gündür okulumuzun dis cephe boyasi Tuzla Belediyemiz tarafindan yapilmakta. Egitim kenti olan Tuzlamiza kiymetli baskanimiz Dr. Sadi Yazici’nin okullarimiza çok önemli destekleri olmaktadir. Bu amaçla okulumuzun dis cephesinin boyanmasinda bizlere yardimci oldu. Ben ögretmenlerim, ögrencilerim ve velilerim adina kendisine tesekkür ediyorum” dedi.

“Verilen bu destek biz egitimcileri çok mutlu ediyor”

Tuzla Belediyesi tarafindan verilen destegin egitimcileri mutlu ettigini belirten Baris Manço Ortaokulu Müdürü Nida Keskin, “Daha önce görev yaptigim yerlerde ben belediyeden maalesef çok fazla destek görememistim. Bu anlamda Tuzla Belediyesi’nin benim için ayri bir önemi var. Okul müdürlerinin isi gerçekten çok zor. Biz elimizden gelen çabayi göstersek bile büyüklerimizin destegi olmadan tabi ki bir yere kadar basari saglayabiliyoruz. Bu nedenle Tuzla’ya geldigim zaman geldigim nokta beni çok memnun etti. Okuldaki bütün arkadaslarim, diger okullardaki arkadaslarim çok mutlu ve huzurlu çalistigini gördü. Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici basta olmak üzere egitim camiasina verilen bu destek, biz egitimcileri çok mutlu ediyor. Kendimizi güvende hissediyoruz. Kendimizi güvende hissettigimiz zaman da eminim ki basarilarimiz artacaktir” dedi.

Kaynak: İHA