Pursaklar Belediyesi Nezaket Okulunca Düzenlenen Etkinlikle Çocuklara Hayvan Sevgisi Asilaniyor

Ankara'da bulunan Pursaklar Belediyesi Nezaket Okulunca, anaokulu ögrencilerine hayvan sevgisi kazandirmak amaciyla etkinlik düzenlendi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Belediye Baskan Vekili Ahmet Öztürk, birim müdürü ve egitmenler esliginde beslenme noktasindaki hayvanlari seven küçük ögrenciler, yanlarinda getirdikleri mamalarla sokak hayvanlarini da besledi.

Çocuklar, etkinliklerle hayvanlari daha yakindan tanima firsati buldu.

Etkinlikle ögrencilere merhamet duygusu, hayvan sevgisi asilanmasi amaçlanirken, getirilen mamalarin sokak hayvanlarina yiyecek dagitan Pursaklar Belediyesi Veteriner Hekimligine teslim edilerek ilçe genelinde dagitiminin gerçeklestirilmesi saglaniyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Belediye Baskani Ertugrul Çetin, sokaklardaki sevimli dostlarin beslenmesi için gerekli çalismalarin periyodik olarak yapildigini belirtti.

Sokak hayvanlarinin insanlarin ilgisine ve sevgisine ihtiyaç duydugunu vurgulayan Çetin, "Çocuklarimizla sevimli dostlarimizla vakit geçirmemiz durumunda, onlarin hayvanlara olan sevgileri artacaktir. Hayvan sevgisinin çocuk yaslarda asilanmasi durumunda gelecek, hepimiz için daha aydinlik olacaktir. Diger hayvanlara karsi daha olumlu bir bakis açisi gelistirmeleri de daha kolay olacak. Minik ögrencilerimizin kisisel gelisimi için düzenlenen etkinlik ve çalismalarimiz artarak devam edecek." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA